Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha új gépbe SSD-t veszek arra...

Ha új gépbe SSD-t veszek arra rakassam a win7-et?

Figyelt kérdés

2011. nov. 21. 22:43
1 2
 11/19 Pj0tr ***** válasza:
De nem a pagefile gyorsítása miatt kell az ssd, hanem ha elindítasz egy VS2010et WoWot vagy akármit amiben rengeteg nagy méretű állomány van, akkor azokat gyorsabban betölti => kevesebb töltési idő.
2011. nov. 22. 12:13
 12/19 Panda Péter ***** válasza:

véletlenül nem "rengeteg KIS méretű állomány"-t akartál írni?

egyébként nyilván nem a pagefile miatt kel

2011. nov. 22. 12:20
 13/19 Panda Péter ***** válasza:

bocsi:

véletlenül nem "rengeteg KIS méretű állomány"-t akartál írni?

egyébként nyilván nem a pagefile miatt kell SSD-t venni, én ilyet nem is mondtam, csak azt mondom, ha már az ember vesz egy SSD-t, akkor ne merevlemezen legyen a pagefile.

2011. nov. 22. 12:21
 14/19 anonim ***** válasza:

Persze valós félelem az elhasználódás, de egy kicsit talán fel van fújva. A Prohardveres számítások szerint is egy 5000 írást elviselő 100GB-os MLC meghajtó napi 30GB-nyi írás mellett (úgy, hogy középértékkel számoltak a szekvenciális és véletlenszerű írásokkal) is 17 év jött ki az elhasználódásra. Az Intel szerint is a minimum hasznos élettartam 5 év, napi 20GB írás mellett (ez még nem a teljes elhasználódás). Elvileg egy normálisan használt SSD-től nyugodtan el lehet várni gyakorlatban 8-10 évet is.

A Corsair szerint Win 7 mellett nem kell semmiféle trükköt alkalmazni a meghajtóihoz...szvsz elég figyelni a 15-20% szabad helyre (A win7 már helyesen végzi a partíció eltolást, használja a TRIM parancsot, kikapcsolja a töredezettség mentesítést stb).

2011. nov. 22. 12:43
 15/19 anonim ***** válasza:
Én pagefile nélkül használom a windowst. Nekem semmi problémám nem volt eddig, játékok is futnak nélküle, talán még gyorsabban is. A pagefile a memória kibővítése, ha elfogyna, ez itt a lényeg. Nem személyeskedésből írtam, csak ne tanácsoljunk olyat, amitől behalhat a rendszere(nem örökre, de kékhalál jöhet).
2011. nov. 22. 12:49
 16/19 Panda Péter ***** válasza:

"A win7 már helyesen végzi a partíció eltolást, használja a TRIM parancsot, kikapcsolja a töredezettség mentesítést stb" jah.. elméletben. mindet tudja, az tény, de közel sem mindet magától.

az SSD-n vagy ramdisken lévő pagefile okozhat kékhalált? ennyi erővel a bárhol lévő pagefile okozhat kékhalált.

2011. nov. 22. 13:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Nemtudom, de ellenőriztam a TRIM és a partíció eltolást és működik/jó volt alapból Win 7-tel illetve rögtön látszott az is, hogy a lemeztörit kikapcsolta. Most van még kb 40% üres hely a meghajtótn és használom. Más trükköt nem vetettem be. Ha így kihúz mondjuk 5 évet az már elég...addigra valószínűleg csere is lesz nagyobbra, modernebb vezérlősre...
2011. nov. 23. 00:07
 18/19 Panda Péter ***** válasza:
a trim és az align nekem is jó volt alapból, viszont a defragot, a win search-öt és a prefetch-et nekem kellett kikapcsolni.
2011. nov. 23. 07:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Én azokhoz nem nyúltam....sok értelme van kikapcsolni (olyanra nincs szükségem, hogy mondjuk 10 helyett 15 évet bírjon a meghajtó, mert addigra már rég elavul)? Egyedül az ideiglenes internet fileok helyét próbáltam áthelyezni, de a Chrome-ban nem találtam ilyet...
2011. nov. 23. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!