180e Ft-ból milyen alaplapot, memóriát, vga-t, cpu-t és
tápot ajánljatok?
Figyelt kérdés
szeretnék egy időt álló konfigot ami akár 3 év múlva is viszi még a játékokat nagy felbontásba. Szóval ennyi pénzből tudnátok mondani olyan konfigot ami viszi a super mariot balra?
Amúgy a TDP fogalmát se tudod szóval nem tudom mire vered itt magad.
2011. nov. 18. 07:46
12/22 anonim válasza:
Ez nagy baj, hogy ha valaki úgy ad tanácsot, hogy ő maga sem ért a gépekhez. Egy GX450 minden egy VGA-s géphez elég jelenleg, minőségi táp, Enhance belsővel szerelve. E mellett még a Chieftec CTG-500-s modelljét illik ajánlani ebben az árkategóriában. A TDP értéke az az érték, amit nem léphet túl az adott eszköz maximális terhelés esetén sem. Tehát, ha egy CPU-nak 65 Wattos a TDP-je, az nem azt jelenti, hogy 65 Wattot fogyaszt. Hanem, hogy 65 Watt-nál biztosan kevesebbet teljes terhelés esetén is. A nagyokos hozzászólónak meg üzenném, hogy ne ossza az észt se itt, se máshol a hülyeségeiről, árt ezzel a kérdezőnek, nekem, meg az előttem hozzászólónak is az idejét pazarolja, h leírjuk, hogy mekkora baromságokat hord össze.
2011. nov. 18. 10:08
13/22 Panda Péter válasza:
GX 450 egy minőségi Enhance beles, 80plus bronze hatásfokú táp, teljesen jó szinte bármilyen egy GPU-s, csúcsprocesszoros konfig alá (a szinte szót csak az extrém tuningos konfigok miatt tettem bele a mondatba, de ez a vásárlók 0,001%-ára vonatkozik).
2011. nov. 18. 11:15
14/22 anonim válasza:
Amúgy most nézem írtad a CPU 0% használtságnál fogyaszt 120W-t. Ezt te se gondoltad komolyan.
2011. nov. 18. 11:25
15/22 anonim válasza:
Kedves hozzá nem értő hozzáértők. Nem értem miért írkáljátok a tervezett hőteljesítményre, hogy az a processzor vagy vga maximálisan felvett energiája. A TDP a hűtésteljesítményre vonatkozó adat, nem a tápegységre.
Különösen kiemelném: "TDP is usually 20% - 30% lower than the CPU maximum power dissipation."
TDP rendszerint 20% - 30% alacsonyabb a processzor maximális energia felhasználásának. 125W esetén 160 és 185 W közé esik az energia felvétel. Arra is felhívnám a figyelmet, hogy TDP NEM maximális érték, hanem a 70-80% kihasználtság mellett számított átlag érték. Ennél lehet több is.
Nem tudom honnan vetted pl azt hogy a CPU 0%-s kihasználtság mellett eszik 120W-t.
Amúgy meg olyan itt ne tegye az agyát aki azért azért tenne ebbe 600W-os tápot mert a gyártó oldalán feltüntették ezt a sort: 500 Watt or greater power supply recommended
Ha te értenél hozzá nem az észt osztanád akkor tudnád hogy a tényleges fogyasztás számít ami a fenti linkekből látszik is.
Szóval van még hozzá fűzni valód vagy vissza mész korepetálásra?
2011. nov. 18. 12:21
17/22 anonim válasza:
Azt kell mondanom, megint tévedsz cicám. A usually jelen esetben már nem áll fent. Mert az Intel, és az AMD is jelenleg olyan értéket ad meg, amit nem léphet át CPU. Egy példa okáért, egy Intel E8400 65 Wattos TDP-be van sorolva. Mégis, teljes terhelés esetén sem fogyaszt többet 40-45 Wattnál. Ez azért van, mert az Intel a 35-65-95-125 Wattos kategóriákat használja. Ha egy CPU 35-36 Wattot fogyaszt, az már a 65-sbe kerül. U.ez a helyzet az AMD esetében is. A Phenom II 955 és a 965 között nincs 30 Watt-nyi különbség. Néhány Watt összesen a különbség, de az már elég volt ahhoz, hogy az előbbi 95 Wattos TDP-vel (is) rendelkezzen, míg a 965-s csak 125 W-s TDP-s vezióban található meg. A VGA gyártók néha kisebb értéket adnak meg, mint amit szintetikus tesztprogramokkal terhelve el lehet érni, de ezt a terhelést általában nem lehet reprodukálni normális felhasználás esetén, ez alatt értem a filmeket, renderelő, modellező programokat, illetve játékokat.
2011. nov. 18. 12:23
18/22 anonim válasza:
Ja igen az osztályok mint az előző írta is.
Attól hogy valami 125W-os osztályba tartozik nem feltétlen eszik annyit hiszen a 95W és 125W között nincs átmenő érték.
Tehát lehet csak 100W a max fogyasztás attól még a felsőbb kategóriába sorolják.
Ez az ASUS kalkulátora. Azért emelem ki, mert te Asus fanboy vagy, tudod valamire értékelni talán.
2011. nov. 18. 15:37
20/22 anonim válasza:
Kipróbáltam ezt a kalkulátort a saját gépemre, hát vmi röhejesen szar. Persze erről nem te tehetsz, csak ne hidd el, hogy ezek a kalkulátorok jók. Az én gépem minden 100%-s terhelés mellett konektorból nem vesz fel többet 130 Wattnál. Azt azt jelenti, hogy a táp felől kb. 100 Wattot fogyaszt. Ez a zseniális vmi pedig 400 Wattos tápot vetetne velem. :D Úgy szarok ezek a kalkulátorok ahogy vannak, ha kíváncsi vagy vmilyen konfig fogyasztására, kérdezd meg Prohardveren, vagy tőlem privátban, közelebb leszel a valósághoz akkor sokkal. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!