Jokerfacer kérdése:
A proccesorom AMD Phenom X4 Balck Edition 955,3200 MHz. Pl. Játszom a RAGE-el a hő. Felmegy 65-75 fok közé. Nem a gyári hűtő van rajta hanem egy DeepCool Beta 11,92mm. Mennyire mehet fel a hőmérséklet, mennyit bírna el még gondok nélkül?
Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 22:26
1/8 anonim válasza:
70-75 C eléggé sok egy processzornak...mikor volt újrapasztázva? Szoktad takarítani a gépházat? Húztad a processzort?
2/8 anonim válasza:
Szerintem ez még a gyárinál is gyengébb hűtő lehet, mert a gyárival nem sikerült 60 fok fölé terhelnem még akkor sem, ha 7zip tömörítés ment egyszerre az x264 tömörítéssel.
3/8 A kérdező kommentje:
Két hetes a gép. Van gyári hűtő is, tegyem fel azt rá?
Amúgy a CPU magok hőmérsékletét írtam, külön még mutat egy CPU ami pedig 55-65 fok között van.
2011. nov. 16. 22:38
4/8 A kérdező kommentje:
És nem húztam a procit...
2011. nov. 16. 22:39
5/8 anonim válasza:
Így nem általánosítanék azért, hogy 75 fok sok egy processzornak, van, ami 100 fölé is mehet, mondjuk az intel. Az viszont tény, hogy ennek a procinak 62 fokban van meghatározva a maximális üzemi hőmérséklete, szóval ennél a 75 iszonyatosan sok. Vagy a paszta keményedett meg, vagy maga a hűtés gyenge, vagy nagyon ráférne az oprendszerre egy takarítás.
6/8 A kérdező kommentje:
A Windowszal nincs gond, azt mindig karbantartom. Szerintetek mit csináljak tegyem fel a gyári hűtőt és pasztázzam újra?
2011. nov. 16. 22:47
7/8 anonim válasza:
Gyenge az a hűtés, rákerestem, hát erre teljesen felesleges volt lecserélni a gyári hűtőt...
Vegyél rá valami normálisat, pl Cooler Master Hyper 212+, Arctic Freezer 13 Pro, vagy Gelid Tranquillo.
Addig meg használd a gyárit.
8/8 Panda Péter válasza:
az AMD procik nem igazán szeretik a 60foknál nagyobb hőmérsékleteket a SOI gyártástechnológia miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!