Csak Thaiföldön vannak merevlemez gyárak?
Dehogy csak ott vannak.. legalábbis az eddigiek, amiket használtam/használok, 1-2 kivétellel mind Tajvanon készültek.
Hogy van-e európai gyáruk, azt nem tudom, és lehet, hogy tényleg valami természeti okok miatt kevesebbet tudnak termelni, de nekem ez erősen úgy tűnik, hogy csak ránk akarják erőltetni az amúgy még technikai fejlettségben és megbízhatóságban a merevlemezeknél csöppet gyengébb, viszont drágább SSD-ket... meg ugye egy jó indok az áremelésre.
ez a hiszti a merevlemezek körül ez nekem is tetszik
mert azt mondják,hogy az 'árvíz elizélta a gyárakat,és így nem tunnak termelni'
de ez nem lehet így igaz,mert közben meg mindenhol van/lehet kapni ,aki venni akar annak nem azt mondják,hogy sajnos nincs ,
ezek szerint még sincs hiány belőle ,mert nem lett hiánycikk
Szerintem olyan lesz mint olaj ár. Ott is behisztizett a Piac és a líbiai balhéra kentek mindent (nem mintha bármilyen módon akadályozta volna a kitermelést), de most hogy már rendeződtek ott a dolgok, új kormány is van, az olaj ára sz*rt se csökkent, és nem is fog.
Ugyan így lesz a merevlemezeknél is. Ha már Józsi bácsi is merevlemezt fog csinálni a pincében, akkor is 30 eft lesz egy fél terás.
Először is a kérdésre válaszolva: nem, nem csak ott vannak gyárak. Az gyártási kapacitás 40%-a található Thaiföldön.
Nem arról van szó, hogy amelyik gyárat elérte az áradás, azt egy ideig leállítják. Az egész ipar szív az alkatrészhiány miatt. Van olyan alkatrész, amit _csak_ Thaiföldön gyártanak, mint pl a Nidec motorok, amiket a HDD-t 80%-ában használnak.
"de ez nem lehet így igaz,mert közben meg mindenhol van/lehet kapni ,aki venni akar annak nem azt mondják,hogy sajnos nincs , "
A merevlemez nem olyan, mint a kenyér. Amit a boltban megveszel, azt nem előző éjjel gyártották. Elemi közgazdaságtan: ha a kereslet nagyobb, mint a kínálat, akkor emelkedik az ár. Ha nem emelnék az árakat, nem tartana ki a készlet, amíg újra beindul a termelés. Az emelés persze teljesen szándékos, aminek a célja a kereslet csökkentése.
A gyártóknak ez nem egy jó alkalom, hogy egy kis plusz profithoz jussanak. Nem fognak túl jól kijönni ebből, idén nem lesz rekordbevétel.
Persze olyan kereskedő is van, aki már az 1 hónapos készlet árát nyomta fel, de hát mit lehet tenni... kereskedő...
Nem értem, mit hisztiztek, ha emelték, emelték, tök mindegy, milyen indokkal, szabad piac van. ( Véleményem szerint pont, hogy eddig volt túl olcsó, a régi és a jelenlegi ár közötti lenne az ideális szerintem )
Ha nem tetszik, ne vegyetek, senki nem tart pisztolyt a fejetekhez. Ha meg ennyire okosak vagytok, húzzatok fel egy merevlemez gyárat, és adjátok olcsóbban :)) Ja, hogy annyira nem egyszerű? Hát valamit valamiért. A fotelből és a meleg szobából könnyű lezs.dózni azokat a befektetőket, cégvezetőket, akik saját vagyonuk kockáztatásával alapítottak egy céget/gyárat...
Esküszöm, ennyi nyavalygó p.csát nem láttam még, amennyi ebben az országban van, mindenért sír a szájuk, de hogy valamit tennének... :o Akkor bezzeg senki sem hőbörög, amikor bizonyos eszközök ára egy év alatt a felére esik. Miért, mert az JÁR? Az emelkedés meg pénzsóvár banda összeesküvése? És ha így van? Csinálj jobbat, találj ki gazdaságosabban működő rendszert, vagy gyárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!