Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire megbízhatóak és...

Mennyire megbízhatóak és hosszú életűek a külső merevlemezek? Mennyi ideig marad rajta az adat 100%-san? Szeretném átteni a rengeteg filmemet, jegyzetemet, szakdogám, pótolhatatlan családi videókat, képeket egy 2Tb-osra.

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy idővel minden elromlik, de őszintén szólva nem igazán használnám mindennap, csak míg áttöltöm rá az adataim, a FŐ célja igazából az lenne ha mondjuk egy DVD olvashatatlan lesz akkor ezen meglegyen biztonsági másolatként. Ja és még valami szeretném néha DVD-re rákötni. Milyen fajtával lenne ez kivitelezhető?? Előre is köszi!
2011. nov. 7. 16:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nos az az arany szabály, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor két szeparált(!) helyen legyen meg az anyag és ez nem gépen belül legyen.

Ahogy viszont rájöttél már felesleges minden adatot duplán tárolni.

Én sokat fotózok, videózok, mindkettőből tömörített formátumban tárolok (jpeg, xvid) és évtizednyi anyag se ette még meg a 500GB-ot, bőven van rajta még hely.

Én még mindig azt javaslom vegyél 2-3 külső egységet, aztán az jó ideig elég lesz (nekem 6 van).

Ajánlott olyat venni, aminek nincs külön tápegysége.

2011. nov. 7. 22:51
 12/20 A kérdező kommentje:

Valószínüleg ez lesz a legkézenfekvőbb megoldás nekem is. Még idén jó lenne beszerezni két 1TB-osat az most elég is lenne, hogy a régebbi DVD-et átmentsem aztán majd később még veszek hozzá. Aztán majd keveset használom őket és nagyon vigyázok rájuk.

Ha DVD-re is rákarom kötni akkor USB 2.0-sat kell vennem majd? Vagy az hogy van?

2011. nov. 8. 18:12
 13/20 mate0117 ***** válasza:

ha már kérdeztél akkor válaszolok is :)

kell venned egy ilyet:

[link]

ebbe két merevlemezt+még egy router is kell lehetőleg gigabites lan-nal....

mindegy az a lényeg hogy ez nem olcsó mulatság....

de ha érdekel akkor kifejtem bővebben is...

2011. nov. 8. 19:11
 14/20 mate0117 ***** válasza:
és az utolsó kérdésedre válaszolva igen.... usb-set...
2011. nov. 8. 19:11
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszi.

Én most ezeken gondolkodok:

Samsung G3 Station 1,5 TB

[link]

Western Digital Elements Desktop 1TB

[link]

Hitachi XL 2TB 3,5" USB 2.0 külső merevlemez

[link]

Ezek vannak nekem megfelelő árban most. Szerintetek milyenek? Főleg a 2TB-os érdekelne.

2011. nov. 10. 14:10
 16/20 anonim ***** válasza:

Mint ugye írtam nekem 6 egységem van és megmondom őszintén az első kettő nem volt jó választás, mert azok nem USB keresztül veszik az áramot, hanem külön tápegységről, mint az általad belinkeltek.

Ez lehet, hogy nem tűnik nagy dolognak, de szörnyen idegesítő hogy vacakolni kell plusz egy kábellel minden egyes használatkor, amely mindegyik eszköznél más és dugdosni a konnektorba. (főleg ha majd viszed valahova).

Ezzel szembe a másik 4 eszközöm az tényleg olyan, hogy rádugom az USB-re mint egy pendrive aztán megy is.

Jellemzően a 2,5" vinyóknak nem kell külön tápegység a 3,5"-nek viszont igen.

2011. nov. 10. 15:01
 17/20 anonim ***** válasza:

Pl ezt érdemes megnézned:

[link]

2011. nov. 10. 15:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Másik:

[link]

2011. nov. 10. 15:19
 19/20 anonim ***** válasza:
külsők elég jók. Az ssdk vigyázni kell egy év után már instabilak kezdenek lenni. Úgyhogy Forgó hardok a legjobbak még mindig, általában kell nézni a márkát. idáig nekem ami bevált az a WD tipusu lemezek amejekben van parkoló pálya is. green, blue,black széria.
2011. nov. 21. 14:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Én az elsővel nagyon ráfaragtam (Packard Bell) - a cég kicserélte, az utódjával (lekopogom) nincs gond. DVD-kkel viszont mindig megszívom, vagy a lejátszó romlik el, vagy maga a lemez, nem egy életbiztosítás - igazából semmi sem az, ami nagyon-nagyon fontos, azt ki kell nyomtatni, meg 5 külön helyen tárolni.
2011. dec. 1. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!