Mennyire megbízhatóak és hosszú életűek a külső merevlemezek? Mennyi ideig marad rajta az adat 100%-san? Szeretném átteni a rengeteg filmemet, jegyzetemet, szakdogám, pótolhatatlan családi videókat, képeket egy 2Tb-osra.
Nos az az arany szabály, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor két szeparált(!) helyen legyen meg az anyag és ez nem gépen belül legyen.
Ahogy viszont rájöttél már felesleges minden adatot duplán tárolni.
Én sokat fotózok, videózok, mindkettőből tömörített formátumban tárolok (jpeg, xvid) és évtizednyi anyag se ette még meg a 500GB-ot, bőven van rajta még hely.
Én még mindig azt javaslom vegyél 2-3 külső egységet, aztán az jó ideig elég lesz (nekem 6 van).
Ajánlott olyat venni, aminek nincs külön tápegysége.
Valószínüleg ez lesz a legkézenfekvőbb megoldás nekem is. Még idén jó lenne beszerezni két 1TB-osat az most elég is lenne, hogy a régebbi DVD-et átmentsem aztán majd később még veszek hozzá. Aztán majd keveset használom őket és nagyon vigyázok rájuk.
Ha DVD-re is rákarom kötni akkor USB 2.0-sat kell vennem majd? Vagy az hogy van?
ha már kérdeztél akkor válaszolok is :)
kell venned egy ilyet:
ebbe két merevlemezt+még egy router is kell lehetőleg gigabites lan-nal....
mindegy az a lényeg hogy ez nem olcsó mulatság....
de ha érdekel akkor kifejtem bővebben is...
Mint ugye írtam nekem 6 egységem van és megmondom őszintén az első kettő nem volt jó választás, mert azok nem USB keresztül veszik az áramot, hanem külön tápegységről, mint az általad belinkeltek.
Ez lehet, hogy nem tűnik nagy dolognak, de szörnyen idegesítő hogy vacakolni kell plusz egy kábellel minden egyes használatkor, amely mindegyik eszköznél más és dugdosni a konnektorba. (főleg ha majd viszed valahova).
Ezzel szembe a másik 4 eszközöm az tényleg olyan, hogy rádugom az USB-re mint egy pendrive aztán megy is.
Jellemzően a 2,5" vinyóknak nem kell külön tápegység a 3,5"-nek viszont igen.
Pl ezt érdemes megnézned:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!