Mennyire megbízhatóak és hosszú életűek a külső merevlemezek? Mennyi ideig marad rajta az adat 100%-san? Szeretném átteni a rengeteg filmemet, jegyzetemet, szakdogám, pótolhatatlan családi videókat, képeket egy 2Tb-osra.
A külső vinyók alapban sokkal hosszabb életűek mint azonos beépített társaik.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy csak akkor működnek, ha kell róla adat.
Persze minőségi szórás itt is van és egy külső vinyó esetén szempont a sérülékenység.
Ezért én már kizárólag silicon power armor (A80) ütés és vízálló eszközeit veszem. És kerülöm azt is, hogy egy nagy adat táróló legyen egyben, szóval inkább legyen két 1TB mint egy 2TB, mert ha valami baj van csak az adatok egy része veszik oda. Persze ez drágább megoldás, de megéri.
"...igazából az lenne ha mondjuk egy DVD olvashatatlan ..."
Amúgy én a DVD-ről letettem, mert többnyire 5-6 év az írott lemez élettartama használattól független. :(
A legeslegbiztonságosabb az ha csinálsz egy kis otthoni szervert amibe két merevlemezt raksz és a kettőt egymásra tükrözöd...(ez mondjuk lényegesen drágább)
így ha az egyik gajra is megy a másikon még ott vannak az adatok....
egyébként nekem van egy WD és egy SAMU külső vinyóm is és mindkettő jól müxik...
Nagyon köszi a gyors válaszokat mindenkinek!
Sejtettem, hogy ez is hasonlóan lutris dolog, mint a DVD (bár annál tudom, hogy megbízhatóbb). Az első írt DVD-m lassan 5-6 éves és lekopogom még megy. De múlt héten vagy 50 DVD-t kellett kidobnom mert egyik napról a másikra minden különösebb ok nélkül egyszerre szállt el róla minden (2-3 évesek lehettek). Akkor döntöttem el, hogy kéne róluk valami biztonsági másolat féle.
Most jön a szülinapom meg karácsony remélem valaki meg lep egy 1TB-ossal, és akkor vennék még én is egy 1TB-osat és az egyelőre elég is lenne, bár őszintén szólva kéne legalább 4TB, hogy mindent rátegyek. :/ :D
mate0117 ez pontosan, mit is jelent? Hogy lenne kivitelezhető, sajna annyira nem értek hozzá. :/
Köszi szépen! Tehát ha jó értem akkor 1TB 100%-os védelemhez kettő 1 TB-os merevlemezre van szükség. Az úgy kicsit sok lenne mondjuk. :/
Fehersrac jól látod a dolgot a 4TB igen nagy része film, amik nagyon fontosak nekem, nagy filmb*zi vagyok. :D És szeretném néha DVD-re rácsatlakoztatni majd és ahhoz ha jól tudom FAT-ra kell beállítani a HDD, ezt jól tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!