Mit jelent a Chip készlet az Alaplapon?! Befolyásolja esetleg a videokártya támogatását?
Chipset.
A VGA támogatást nem befolyásolja ezeknek inkább a CPU-hoz van közvetlen köze.
Szerencsére már elmúltak azok az idők amikor a memóriavezérlő az alaplapon volt így ma már a chisetek között nincs bődületes különbség.
A példa kedvéért egy nagyon népszerű platformon az LGA1155-n mutatnám be. Fajták:
H61 Ez butított H67.
H67 Ez az otthoni felhasználóknak van kitalálva. Kezeli az IGP-t, de tuningra nem alkalmas.
P67 Ez a tuningra van kitalálva. Ezzel már nem lehetett használni az IGP-t.
Z68 ez a H67+P67 előnyeit kovácsolja össze.
Persze ez csak példa volt. Ha egy bizonyos alaplap típust írsz arról többet tunánk mondani.
Bocs, igazad van.
Nekem értelem szerű volt, de arra nem gondoltam hogy a kérdező nem tudja majd kikövetkeztetni.
Köszönöm a válaszokat!:)
Egy ilyen Chip készlet : nVidia GeForce 7025,nForce 630a
Nem befolyásol pl egy AMD Athlon AM3-as CPU-t???
(Persze a foglalat a lapnál megegyezik SocketAM3-as)
Ha a foglalat AM3 és AM3-s procit akarsz bele tenni oké.
Ezeknél néha van megkötés hogy nem mindegyik képes Pheom II X6 fogadására, de itt ilyenről szó nincs. Egyébként a gyártó honlapján minden le van írva. Esetleg ha megmondod az alaplap típusát én is megnézhetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!