Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit jelent a Chip készlet az...

Márkíí kérdése:

Mit jelent a Chip készlet az Alaplapon?! Befolyásolja esetleg a videokártya támogatását?

Figyelt kérdés
2011. nov. 4. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Chipset.

A VGA támogatást nem befolyásolja ezeknek inkább a CPU-hoz van közvetlen köze.

Szerencsére már elmúltak azok az idők amikor a memóriavezérlő az alaplapon volt így ma már a chisetek között nincs bődületes különbség.

A példa kedvéért egy nagyon népszerű platformon az LGA1155-n mutatnám be. Fajták:

H61 Ez butított H67.

H67 Ez az otthoni felhasználóknak van kitalálva. Kezeli az IGP-t, de tuningra nem alkalmas.

P67 Ez a tuningra van kitalálva. Ezzel már nem lehetett használni az IGP-t.

Z68 ez a H67+P67 előnyeit kovácsolja össze.

Persze ez csak példa volt. Ha egy bizonyos alaplap típust írsz arról többet tunánk mondani.

2011. nov. 4. 13:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Első annyit kihagyott hogy H61el is ki lehet használni az IGPt és a Z68 támogatja a Virtut.
2011. nov. 4. 13:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Bocs, igazad van.

Nekem értelem szerű volt, de arra nem gondoltam hogy a kérdező nem tudja majd kikövetkeztetni.

2011. nov. 4. 13:19
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Egy ilyen Chip készlet : nVidia GeForce 7025,nForce 630a

Nem befolyásol pl egy AMD Athlon AM3-as CPU-t???

(Persze a foglalat a lapnál megegyezik SocketAM3-as)

2011. nov. 4. 13:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a foglalat AM3 és AM3-s procit akarsz bele tenni oké.

Ezeknél néha van megkötés hogy nem mindegyik képes Pheom II X6 fogadására, de itt ilyenről szó nincs. Egyébként a gyártó honlapján minden le van írva. Esetleg ha megmondod az alaplap típusát én is megnézhetem.

2011. nov. 4. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!