UTP kábel elosztó probléma. Help?
ugye adott egy utp kábel, amin keresztül az internetet kapjuk. nameg két számítógép. árgépen találtam utp elosztót: [link]
csakhogy ilyen elosztóval csak úgy lehet megoldani a gondot, hogy az egyik gépbe bedugom, és a másik felébe megy a másik gép és az internet. de én azt szeretném, hogy mindkét gép közvetlenül csatlakozzon. ehhez viszont kéne valamilyen "fordító", hogy az internet kábelt be tudjam tenni az elosztó másik oldalába. ilyet viszont nem találtam. tippek? ötletek?
a segítséget előre is köszönöm
"tudtommal nem lehet kikapcsolni külön a wifit"
Ez hülyeség. Nem tudom honnan veszel ilyesmiket? Minden típusnál ki lehet. Én például TP-Link -et használok, annál is ki lehet (Disable Wireless Router Radio).
Amúgy vannak sima vezetékes router -ek is.
Pl én sem használok Wi-Fi -t mégis Wi-Fi router -em van. Sajna a sima vezetékes router -eket már nem nagyon fejlesztik. Kénytelen voltam Wi-Fi -set venni, mert csak így találtam korrekt árban olyan router -t, aminek Gigabites portjai vannak és USB csatlakozója. Szépen kikapcsoltam a Wi-Fi -t, és csak a vezetékes portjait használom. Ennyi.
"tudom, mmi az a router,"
dehogy tudod...
azért nem kéne ennyire beoltani, azért kérdezett, mert nem profi, nem kéne ennyire fölényesen kezelni szerintem. Megértem h nem szeretne egy újabb fogyasztót a lakásba.
Sajnos venned kell egy routert (nem switchert), mert 2 gép már hálózat (más ip cím kell nekik, forgalom kezelés stb).
Olyat lehet még, h a laptopba bemenő netet tovább osztod wifin a laptopoddal, de ehhez legalább win7 kell, és annyira nem ajánlom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!