Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez mind az áradások miatt...

Ez mind az áradások miatt van, hogy így felment az áruk?

Figyelt kérdés

Fél éve vettem egy Samsung HD103SJ merevlemezt 18.000 Ft-ért

most 30.000 Ft. Ilyen gyorsan ide is eljött volna a válság az árvíz miatt?

2011. okt. 31. 19:56
 1/8 anonim ***** válasza:
MILYEN ÁRVÍZ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????,,
2011. okt. 31. 19:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Amúgy ja.
2011. okt. 31. 19:57
 3/8 legendavagyok01 ***** válasza:
2011. okt. 31. 20:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az általános drágulás az forintgyengülés miatt történt, illetve jön a karácsony is, ilyenkor meg lehet szabadulni szépen a készletektől. Az extrém merevlemez drágulás meg a thaiföldi áradások miatt van, igen...
2011. okt. 31. 20:06
 5/8 A kérdező kommentje:
hát akkor ott még nem ment fel azokon a helyeken, mert én azt az oldalt néztem ahol vettem fél éve.
2011. okt. 31. 20:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy az árgép még kidob régi árú termékeket, mert elvileg a nagykerekben már drágán mérik őket, elvileg hiánycikk lesz lassan a vinyó. Közel dupla áron mennek most a merevlemezek és olvastam olyat, hogy ez még közel sem a vége...még drágábbak lesznek (durva a thaiföldi helyzet...én is egy nagy cégnél dolgozom, aminek mindegyik thaiföldi gyárában áll a víz, így most az európai gyárak megfeszített tempóban nyomják a melót..én is majd megszakadok).
2011. okt. 31. 20:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy bizonyos mértékű drágulás az inflációnak tudható be.

Nézzünk például egy Samsung 500GB 16MB Sata2 7200rpmes HDDt.

Szeptember elején 9.800 forint volt a forint gyengülése miatt kb.3 ezret drágult és elkértek érte 13 ezer forintot.Viszont a Thaiföldi áradások a WD és a Seagate üzemeit érinte.Viszont ahol az áradás elmosta a Nidec gyárát is aki a merevlemez motorokat,stb. gyárt.

Így nem csak a WD hanem a többi cég sem tud termelni.

2011. nov. 1. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:
pont ezt a kérdést akartam ki írni, mert én is néztem hogy 15 ezer volt egy terrás samsung, most meg 25-30. nézek hogy wtf, de akkor már értem...
2011. nov. 3. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!