Miért nem boot-ol be a PC-m?
Boot-olásnál (Fujitsu Siemens) (Xp) félig megáll vagyis lefagy, ezután: operation system not found.
Ha F2 SETUP-ot nyomok: Extended RAM Passed,
Cache SRAM Passed hibaüzenetet ad.
Újratelepíteném, a winchester megy, ezután leáll, indul, halkan kattog, megint leáll. Ekkor beadja a telepítő cd menüjét (Win xp SP2 winter edit. 2005). Ha a menük közt "lépkedek" a winyó halkan kattog a billentyű nyíl lenyomásakor, aztán megint leáll. Telepítésnél, fájlok betöltése után kékhalál.
Van egy másik gépem is, de ott meg kikapcsol a monitor. Ha a monitort kihúzom az alaplap integrált részéből, a monitor bejön, csak "no signal" felirattal. Visszadugom megint kikapcsol a monitor. A gép meg megy. (Ez is XP).
Első gép konfig: XP SP2. 2,4 GHz proci, Táp: 300 WATT, 512+256 MB DDR ram. 160 gb Western digit. ATA winyó, LG dvd író. Alaplap: Fujitsu siemens s478. (Csak integrált video kar. van benne 64 mb).
Másik gép: Majdnem ugyanaz, csak Hipro Tápegység, (ugy 300 ez is), Alaplap:? , és az előző 160-as winyó, a két ram, az LG dvd író van benne. Ebbe már lehetne videokártyát tenni, de ezen is kikapcsol a monitor és az integráltan is.
A 100 ezredik is? Nélam mindig a winchester megy tönkre. Mindig újítanak valamit, de a winchestert mindig is papírból csinálják! Ha egy kicsit elmozdul a kezedben, már kattog, mint az őrült.
Vissza a régi Maxtort! Az sokáig bírta. Vagy miért nem építik bele az alaplapba a winyót chip-ként? Amit ki lehetne venni. És akkor biztos nem menne tönkre olyan hamar.
Ha vársz mire olcsóbb lesz az SSD és megveszed a géped (kompatibilitásnak megfelelően) RAKÉTA gyorsaságú SZUPERSZÁMÍTÓGÉPpé alakul át! Én nekem nem volt gond a vinchesterrel még sosem, de mégis kicseréltem egy SSD-re.
Egy Win7 Setup után a gépem (ami valójában laptop) bootolási ideje több, mint negyedére csökkent! (telepítés után kb. ~ 15mp alatt boot-ol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!