Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit változtassak a configomon?

Mit változtassak a configomon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Íme a jelenlegi configom:

proci: Intel Core i3 530 2,93 GHz

Videókari: Nvidia Geforce 8800 GT

RAM: 2 GB DDR3

Az a célom, hogy a Skyrim jól, viszonylag normális felbontásban és textben fusson. A videókártyát mindenképpen ki akarom cserélni, milyen kártyát ajánlotok? 50-55 ezer forintot akarok rá költeni max.

Második kérdésem: a procit meg a ramot kell-e változtatni?

2011. okt. 14. 09:35
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
mellesleg nekem annó a szomszédom, aki számítástechnikai boltban eladó, és ért (ezt állítja) a számítógépekhez, azt javasolta, hogy ne vegyek 4 magos procit, inkább elég a 2 magos HT-s, semmi különbség nincs a kettő között.. kár hogy nem kardoskodtam a 4 magos mellett
2011. okt. 14. 11:38
 22/44 anonim ***** válasza:

Alaplapot nem kel tudnod:)

itt 1155 röl irtak tied meg 1156 os

enyierövel AMD t is emlegethetnétek játékra az job is lene

proci újitás helyet lehet kijöne egy amd AM3+ alaplap meg amd proci Phenom x4 955

ha már it tartunk

2011. okt. 14. 11:40
 23/44 anonim ***** válasza:

Menyi ért veted i3 at?

hát igen fizikai mag job de ez a i3 as se gyenge nehogy azt hid de hát m1 ha újítani akarod ezt akor újítsd

2011. okt. 14. 11:42
 24/44 A kérdező kommentje:

"45 Ezret most kiadnál pluszba?

ram sokkal olcsóbb És Skyrimnél nem hiszem hogy felesleges lesz

viszont a cpu lehet az lene mármint enyi pénzért kidobás csak egy játék miatt

de ti tudjátok."

Nem csak a játék miatt, a Skyrimet etalonnak viszonyítom a többihez képest, mint anno az Obliviont. Ahhoz is kellett egy olyan gép, amit utána évekig használni tudtam. Most a Skyrimhez is így viszonyulok, veszek hozzá egy jó minőségű középkategóriás setupot, amit még tudok legalább 2 évig használni.

2011. okt. 14. 11:42
 25/44 A kérdező kommentje:

"Menyi ért veted i3 at?

hát igen fizikai mag job de ez a i3 as se gyenge nehogy azt hid de hát m1 ha újítani akarod ezt akor újítsd"

Hát ha jól emlékszem 37-38k volt anno mikor vettem, de valamennyiért úgyis beszámítják.

2011. okt. 14. 11:48
 26/44 anonim ***** válasza:

Elég rossz, ha azt állítja, hogy a HT helyettesíti a négy fizikai magot. A HT ideális esetben 50% plusz teljesítményt nyújt, ez a valóságban jó, ha a 20%-ot eléri. Egy 6870-eshez viszont már kell a négy fizikai mag, és nagyon meglátszik a minimum fps-en.

Ezért sem javaslok cserét AMD-re sem, mert alaplap+proci cserével ugyan ott lennél pénzben, mintha megvennéd a 760-ast, de teljesítményben alatta maradnál.

2011. okt. 14. 11:51
 27/44 anonim ***** válasza:

Jó jó értem beszájmítják vagy eltudod adni (én hülye ere nem is gondoltam) akor jó

nekem is etalon az Oblivion :)

Skyrim el is szeretnék játszani majd:)

jó bocsi de senki se szól rám csak most igy végén kérdezö hogy azt el is lehet adni:D

na meg régi ramot vga t is persze ha nem kel valamire. ^.^

akor hajrá ha igy jó lesz

csak hát ezel a gépel sajnos szerintem minden full maxon fog meni

max. simitást szürést kel leveni vagy azt se

vagy ép nem tul nagy hd felbontáson játszani

2011. okt. 14. 11:54
 28/44 A kérdező kommentje:
nemtom miért lettél hirtelen ilyen negatív, attól hogy leírjuk egy témába a véleményünket a másik válaszolóval, még nem nézett téged senki hülyének, remélem ezt észrevetted
2011. okt. 14. 13:13
 29/44 Panda Péter ***** válasza:
megnézem azt a HT-t, ami 50%-ot hoz, inkább van az 10-15%, jó esetben. rossz esetben, vagyis jó erőforrás-kihasználással rendelkező programnál még lassíthat is a sebességen.
2011. okt. 14. 14:09
 30/44 anonim ***** válasza:
Ezt mondtam én is. Az Intel állítja az 50%-ot, bár talán csak a Sandy-re vontakozik. Azt is mondtam, hogy általában még a 20-nak is örülhet.
2011. okt. 14. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!