Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépet szeretnénk...

Számítógépet szeretnénk venni, mire figyeljek? Miből milyen kell bele? Kérem valaki segítsen aki ért hozzá.

Figyelt kérdés

Már van egy asztali számítógépem, de ha minden jól megy veszünk egy újat, és ez marad szüleimnek.

Na most mi nem értünk hozzá, de úgy fogjuk összeállíttatni szakemberrel most is, nem megvesszük komplett.

Csak szeretnék írni egy listát, hogy mégis mik az elképzeléseim, milyen memória legyen benne stb-stb és azt odaadni neki.

Segítenétek? Én azt sem tudom mi az a ram meg ilyenek... de ha ide beírjátok akkor azt majd megmutatom amikor vesszük a gépet :)

Tehát : a mostani gépemnél gyakran kiírja, hogy a virtuális memória túl kicsi meg a lapozófájlok méretét akarja megnövelni, nem tudom ez miért van, biztos nagyon teleraktam már.

Az új gépet már úgy szeretnénk venni, hogy jó ideig kitartson, és annyira drágát nem tudunk venni, de azért mégis legyen jó. Gondolom annyira drága csak nem lehet.

Nem tudom számít-e , de sokat megy a gép, kb. egész nap késő éjjelig, mindent ezen csinálok. Általában internetezek, msnezek, filmeket töltök le és rengeteg képet, zenét.

Sokat photoshopolok, és sok zenét tárolok a gépen. Sokat használom az officet. És írok cd-t dvd-t is.

Uhh most jut eszembe a jelenlegi gépekben van cd és dvd író és floppys rész. Az megoldható, hogy ebből kivesszük a dvdt és az újra kérünk cdt és floppysat és oda átrakjuk a dvdt? Mert anyukáméknak szerintem nem kell dvd... vagy nem tudom. Lehet marad minden és újat veszünk az enyémbe.

Elnézést, hogy ennyi gondom van :))

Szóval mekkora legyen a merevlemez milyen memória kell és a többi?

Ha valaki ráér írhatna nekem egy kisebb listát, hogy miből mi kell nem csak amiket felhoztam példának, hanem amire még figyelni kell. Nem tudom mik azok.

Xpt szeretnék arra a gépre is feltenni. De később lehet áttérek a vistára a mostani gépem a vistához nem is elég...

Remélem érthető mit szeretnék :)

Ja és szerintetek ha asztali gépet veszünk hangfalakkal egérrel, billentyűzettel, mikrofonnal és nyomtatóval (az már van) az úgy rendben van? Mert én a laptoptól kissé félek... és úgyis itthon vagyok.

Milyen monitort vegyünk? Most rendes monitor van, de az a lapos/sík jobb lenne? Sokat használom nagyon, olyan kéne amiben jó a kép, mint ebben és a szememnek sem árt annyira és évekig kitart, nem megy tönkre hamar.

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM. Akár csak pár dolgot is beírhattok, amire tudjátok a választ a sok kérdésem közül. Köszönöm szépen.

2009. máj. 1. 00:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nyugodtan offoljatok, nem gond :)))

Nem mondom, hogy tökéletesen értem de elég lesz annak érteni aki majd összeállítja nekem a gépet. Majd leírom neki amiket javasoltatok.

NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT MINDENKINEK, IGAZÁN KEDVES TŐLETEK, HOGY ILYEN RÉSZLETESEN LEÍRTÁTOK.

Olyan 150 ezret szánnánk rá összesen, monitorral hangfallal meg mindennel együtt. Annyiból talán kijön egy jó gép már. Mondjuk a mostani is majdnem annyi volt.

Játszani tényleg nem szoktam, nem nagyon érdekelnek a játékok... néha játszok valamivel ha épp itt van de azt ez a régi gépem is mindig vitte szóval szerintem nem lesz gond.

Akkor azt hiszem vehetek egy xp-t is mert most 32es van ha jól hiszem és hát izé... khm ez sem eredeti. :( érdemes megvásárolni a 64bites xpt?

KÖSZÖNÖK MINDEN VÁLASZT MÉGEGYSZER.

2009. máj. 2. 00:26
 12/14 anonim ***** válasza:
Adnék én egy tanácsot, ha szabad. Ezen az oldalon ne hallgass senkire hardver témában, mert sok itt az önjelölt "szakértő". Hardver témában a [link] a legjobb oldal. Ott vannak az igazi szakértők.
2009. máj. 2. 02:47
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meg fogom nézni ezt az oldalt is :)
2009. máj. 2. 20:12
 14/14 anonim ***** válasza:
50%

Hát ez a téma nagyon nagyon pénzfüggő... PL az én konfigom: Nem minden infót írok ide merthát az alaplapot, a tápot és egyéb ien dolgokat a bátyám vette meg, én meg ezekhez nem értek... nah de amit tudok:

CPU: AMD Athlon Dual Core 3GHz 6000+

RAM: 3GB DDR2 Kingmax 800MHz

GPU: Gainward GF 9600GT 1GB DDR3

Hangkari: Alaplapi merthát nem zenegépet akarok XD Ami azt illeti annyit tok róla h vmi Realtek HD Audio akármi XD Hangkártyákban nem vagyok jártas de sztem még a legfeltuningoltabb gépekbe sem kell alaplapinál jobb merthát minek? Ha vki zenére használja a gépet akk megértem de akkor ne számítógépet használjon rá...

Nahszal... Ezzel a konfiggal a jelenleg piacon lévő játékok akármeike fullon fut... full HD-ban nem vagyok nagyon érdekelt merthát szar a monitor pedig 50000 ft volt másfél éve és nem bírja... Bár amint mondtad nem akarsz túl drágát... szal ez nem neked való mert így ez az összeállítás monitorral együtt kb oan 200 000 ft körül van az alaplapot nem számolva mert ugyebár az alaplapokhoz nem értek... De akárhogy is gondolkodsz, nem tudom h mikre használod majd a gépet szal úgy legalaább 50000 ft lesz... max 75000... hapersze nem játékra használod...

2009. máj. 2. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!