Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépet szeretnénk...

Számítógépet szeretnénk venni, mire figyeljek? Miből milyen kell bele? Kérem valaki segítsen aki ért hozzá.

Figyelt kérdés

Már van egy asztali számítógépem, de ha minden jól megy veszünk egy újat, és ez marad szüleimnek.

Na most mi nem értünk hozzá, de úgy fogjuk összeállíttatni szakemberrel most is, nem megvesszük komplett.

Csak szeretnék írni egy listát, hogy mégis mik az elképzeléseim, milyen memória legyen benne stb-stb és azt odaadni neki.

Segítenétek? Én azt sem tudom mi az a ram meg ilyenek... de ha ide beírjátok akkor azt majd megmutatom amikor vesszük a gépet :)

Tehát : a mostani gépemnél gyakran kiírja, hogy a virtuális memória túl kicsi meg a lapozófájlok méretét akarja megnövelni, nem tudom ez miért van, biztos nagyon teleraktam már.

Az új gépet már úgy szeretnénk venni, hogy jó ideig kitartson, és annyira drágát nem tudunk venni, de azért mégis legyen jó. Gondolom annyira drága csak nem lehet.

Nem tudom számít-e , de sokat megy a gép, kb. egész nap késő éjjelig, mindent ezen csinálok. Általában internetezek, msnezek, filmeket töltök le és rengeteg képet, zenét.

Sokat photoshopolok, és sok zenét tárolok a gépen. Sokat használom az officet. És írok cd-t dvd-t is.

Uhh most jut eszembe a jelenlegi gépekben van cd és dvd író és floppys rész. Az megoldható, hogy ebből kivesszük a dvdt és az újra kérünk cdt és floppysat és oda átrakjuk a dvdt? Mert anyukáméknak szerintem nem kell dvd... vagy nem tudom. Lehet marad minden és újat veszünk az enyémbe.

Elnézést, hogy ennyi gondom van :))

Szóval mekkora legyen a merevlemez milyen memória kell és a többi?

Ha valaki ráér írhatna nekem egy kisebb listát, hogy miből mi kell nem csak amiket felhoztam példának, hanem amire még figyelni kell. Nem tudom mik azok.

Xpt szeretnék arra a gépre is feltenni. De később lehet áttérek a vistára a mostani gépem a vistához nem is elég...

Remélem érthető mit szeretnék :)

Ja és szerintetek ha asztali gépet veszünk hangfalakkal egérrel, billentyűzettel, mikrofonnal és nyomtatóval (az már van) az úgy rendben van? Mert én a laptoptól kissé félek... és úgyis itthon vagyok.

Milyen monitort vegyünk? Most rendes monitor van, de az a lapos/sík jobb lenne? Sokat használom nagyon, olyan kéne amiben jó a kép, mint ebben és a szememnek sem árt annyira és évekig kitart, nem megy tönkre hamar.

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM. Akár csak pár dolgot is beírhattok, amire tudjátok a választ a sok kérdésem közül. Köszönöm szépen.

2009. máj. 1. 00:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az mondd meg nekem akarsz-e játszani legújabb játékokkal, és milyen felbontású monitort akarsz. Kell-e full HD? Kb. mennyit pénzt szánsz rá?
2009. máj. 1. 00:59
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem nagyon játszok, max a neten ilyen flash játékokat.

Nem tudom :DD most egy sima monitorom van szerintem ebben is jó a kép, de ha az a HDs nem sokkal drágább akkor kellhet.

Nem tudom pontosan, még nem beszéltük meg. Szeretnénk minél olcsóbban kijönni de azért minőségi gép kellene, szóval amit muszáj azt rászánjuk.

Olyan nem túl drága, de mégis minőségi kellene mindenből. Feleslegesen nem szórhatjuk a zsét sajna :(

2009. máj. 1. 01:08
 3/14 anonim ***** válasza:

[link]

Kiindulónak ez szerintem jó lesz, azzal, hogy a RAM legalább dupla ennyi legyen.

2009. máj. 1. 01:38
 4/14 anonim ***** válasza:
Ja és inkább HD4670 512MB GDDDR3
2009. máj. 1. 01:41
 5/14 A kérdező kommentje:

Uhh, de bonyolult ez nekem :)) de köszönöm a választ. Ez nem is drága, többnek gondoltam. Bár még kell mellé pár dolog, akkor azért kijön az 130-140re bőven...

köszönöm a választ, írhattok még.

2009. máj. 1. 01:53
 6/14 anonim ***** válasza:
77%

Én nem értek egyet az előző válaszolókkal. :)

12 éve foglalkozok számítástechnikával, és itt a "vevő" konkrétan leírta az igényeit, csak észre kéne venni. :P

1. "Nem tudom számít-e , de sokat megy a gép"

Számít hát, nagyon is sokat. Ha egy megbízható, sokáig működő gépet szeretnél majdnem folyamatos üzem mellett, akkor a táp az egyik legfontosabb, nem illik rajta spórolni. Ami a fentebb linkelt gépben van, az egy noname gagyi olcsó táp. Semmiképp nem ajánlom. Helyette inkább vmi FSP pl.: FSP 400W ATX-400PNF 11.580,-Ft

2. "Általában internetezek, msnezek, filmeket töltök le és rengeteg képet, zenét.

Sokat photoshopolok, és sok zenét tárolok a gépen. Sokat használom az officet. És írok cd-t dvd-t is."

Sokat szerkeszt képeket=sok ram+egy erősebb proci. Internethez, msn-hez bármi jó szinte. Viszont írja, hogy sok zenét tölt le, szóval nagy winyó is kéne.

S írta, hogy játszani csak flash-es játékokkal szokott, szóval TOTÁLISAN felesleges neki egy radeon 4670... Elég a legolcsóbb. Filmeket az is simán viszi. (főleg mivel hogy proci dolgozza fel a filmek nagy részét, és nem gpu)

Ezek alapján én a következő konfigurációt állítanám össze:

Táp: FSP 400W ATX-400PNF 11.580,- Ft

Alaplap: LGA-775 ASUS P5K PL-SE 3 év gar: 17.500,-

Processzor: CPU Intel Core2 Duo E5400 BOX 3 év gar: 24.990,-

Memória: DDR2 RAM KIT 4 GB/1066 DDR2 GEIL ULTRA KIT hűtőb. 3 év gar: 14.990,-

Winyó: HDD Samsung 750/SATA2/32M (F1_3D) 3 év gar: 18.500,-

Ház táp nélkül ATX Midi Torony 4x5.25 Asus TAK12 black: 6500,-

Videókártya: VGA MSI GF 7300 GS 256 DDR2 2 év gar: 6990,-

Monitor: TFT 19" Asus VW192DR 3 év gar: 24.990,-

DVD író: Pioneer 216D SATA fekete 20/8/48/16x 1 év gar: 5990,-

Kolink billentyű+ Optikai Egér USB fekete: 2500,-

Ez összesen: 134.530,-Ft bruttó, s ebben már van dvd író meg monitor is. S alapjában véve, sokkal erősebb/jobb a feljebb linkelt gépnél. Annyi a különbség, hogy ebben gyengébb videókártya van, de erősebbre csak akkor lenne szükséged, ha játszanál modern játékokkal.

Floppy szerintem teljesen felesleges. Csodálkozok, hogy egyáltalán még árulják. :P

Ha még van egy kis pénz, akkor jobb proci, és jobb egér az amit még érdemes megfontolni.

Persze ezt még össze is kell raknia valakinek, amiért sajnos munkaköltséget szoktak felszámolni boltokban, de bárki aki csak egy minimális szinten ért a számítástechnikához, összetudja rakni ingyen. Biztos van ilyen ismerősötök. :P

Hja, és vista felrakását nem ajánlom... Nemsokára ittlesz az új windows 7, majd ráér azt, addig jobb választás az xp. :) XP-ből viszont érdemes felrakni 64bit-eset, mert az már maximálisan ki tudja használni a 4GB-os memóriát. A sima 32bites xp csak kb 3-at fog látni belőle.

2009. máj. 1. 08:17
 7/14 anonim ***** válasza:
81%

:) Az a lényeg hogy bövithetö legyen

HÁZ: a kinézetet vagy is a házat te választod de a mai kor igényeinek egy 500w körülit ajálok

A következökbe össze irok neked egy jó müködö gépet természetessen egy bizonyos ár kategorián bellül

ALAPLAP:Asus P5QL pro

PROCI: E5300 Intel P4 Core2 Duo 2x2,66GHz, 2Mb L2 cache

RAM:2x1024/1066 kingmax

VGAkari :ATI Radeon HD4670 512MB

DVD olvasó:Asus vagy Lg természetessen sata

DVD iró :18x Pioneer DVD-újraíró 212/215 Dual layer SATA

(sokszor megkérdezik hogy miért irok fel a dvd iro mellé dvd olvasot is :) a válasz pofon egyszerü mert a dvd iró igaz hogy olvas is de sokkal hamarabb tönkre megy ha sokat olvastatunk vele mint egy sima dvd olvaso

ezáltal egy sima dvd olvaso csak 3500 FT

:)

WINYO:160 GB 7200rpm 8 vagy 16 cache sata MAXTOR

MONITOR : csak is TFT t amin van DVI csatlakozás

végezetül azért irtam 2 db ramot és nem egy db 2 gigássat mert az alaplap igy duálba tudja futtatni őket igy nagyobb lessz a teljesitmény :)

2009. máj. 1. 13:50
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

OK, én adtam egy kiindulási alapot, amit meg tud mutatni egy szakembernek a kérdező.

1. Processzor:

A te ajánlatod: Intel E5400, ami nem Core2Duo, hanem csak Pentium Dual-Core. Aki 12 éve foglalkozik számítástechnikával, annak illene tudni. Ez kemény 300MHz-cel erősebb az általam javasolttól, ami kb. 5000 forinttal olcsóbb is, és egy kis tuninggal könnyen megvan a 3GHz, még több is.

2. Videokártya: Tisztában vagyok vele, hogy flash játékokhoz nem kell amit írtam, de az ember akármikor megkívánhat egy mai 3D-s játékot, és ez még úgy ahogy elboldogul vele. A HD filmeket pedig a GPU dolgozza fel. NVidia esetében PureVideo HD(VP2), ATI esetében Avivo HD (UVD2). GeForce7xxx DDR2-vel, ma már elavult.

2009. máj. 1. 14:23
 9/14 anonim ***** válasza:
72%

08:17-es válaszoló vagyok.

Istenem, komolyan nem hiszem el, hogy minden kérdésnél akad egy-egy okostóni, vagy egy kötekedő.

Kedves 14:23-as válaszadó. Te olvasni se tudsz, meg utánanézni se. Amivel te kevered azok valószínűleg az olcsóbb laptop processzorok, de azoknak egyike se kezdődik E-vel. Én itt Core2 Duo E5400-ról beszéltem. Nézz utána az intel oldalán...

Amúgy ha már szóba hoztad a tuningot, fórumos beszámolók szerint több potenciál rejtőzik egy R0steppinges E5400-ben, mint általában az 5300-asokban(persze azokban is van bőven). A két proci között annyi a különbség, hogy a 5400-as 13,5-ös szorzóval rendelkezik, az 5300-as meg 13-assal. Ebből adódóan az 5400 100Mhz-el gyorsabb. 5400-ast sikerült már 4ghz-re tuningolni. S az 5400 alig drágább. Mindkettő 45nm-es gyártástechnológiával készült, szóval eléggé hasonló. Szvsz jobb választás lehet az 5400.

No de ez mind lényegtelen, ugyanis biztos vagyok benne, hogy a kérdező nem fog tuningolni. Nem is kell neki, mivel arra amit leírt tökéletesen elég lesz még jópár évig tuning nélkül a gép.

Kifejezetten írta a kérdező, hogy ő MAXIMUM flash-es játékokkal játszik. Ebből adódóan nemhiszem, hogy Crysis-ezni fog. :P Alap játékokra meg tökéletesen elég az a GF is. HL2 összes epizódját pl simán viszi 60fps-el. S ezzel a választással már simán spórolt több tízezer forintot, amit a konfiguráción belül fontosabb dolgokra lehet költeni. (4giga ram ps miatt, 100mhz-el gyorsabb proci, kétszer nagyobb winyó a letöltések miatt, és egy minőségi táp, ami garantáltam nem fog elpukkanni magával a sírba rántva az összes többi cuccot)

A HD videók valóban használják a GPU-t mint feldolgozó eszközt, ha a GPU támogatja ezt. Azonban egy sima film, vagy dvd NEM használja..

Továbbá kicsit túl van ez misztifikálva. Itthon nekem egy alaplapi videókártyával (szóval a lehető legrosszabb) szerelt gépem Intel atom 330-as 1.6Ghz-es procival akadás nélkül játssza le a 1080p-s HD videókat.

Szóval azt ne próbáld bemagyarázni nekem, hogy ha ez a konfig probléma mentesen viszi a HD videókat, akkor a fentebb felsorolt nem fogja... Hülyeség.

Ha van még bármi hozzáfűznivalód, azt kérlek privátban tedd, már így is túlságosan szétoffoltuk ezt a kérdést, ráadásul a kérdezőt nem az érdekli, hogy ki kinek hogy szól be.

2009. máj. 1. 15:19
 10/14 anonim ***** válasza:
51%

Aha akkor az Intel maga se tudja pontosan mit gyárt, de te biztos jobban tudod. Okostóni mindig akad, de az nem én vagyok.

[link]

Ha akarsz írhatsz privátba.

2009. máj. 1. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!