Hogyan lehet tesztelni a tápegységet?
Nemrég kimúlt a gépem, de nem tudom pontosan mi romlott el benne. egyszercsak kikapcsolt, mintha kihúzták volna a konnektorból, azután meg be sem kapcsol. nem reagál semmire. mintha nem is lenne áram alatt. Alaplapon van egy kis led, ha áram alatt van, az világít. most is világít..
az én tippem: alaplap, vagy tápegység.
De nem tudom egyiket sem tesztelni, mivel nincs plusz tápegységem, se plusz alaplapom.
tehát megoldható valamilyen itthoni praktikával, hogy kiderítsem, leadja-e a megfelelő feszültségeket a táp?
esetleg valahogy magában alaplap nélkül beindítani?
ez egy 420W-os M-Tech táp.
a 20 pin-es csatlakozón csinálsz egy rövidzárat a ps-on és egy föld között.
Itt egy kép:
tehát a PS-ON és egy tetszöleges Signal GND között csinálsz egy rövidzárat (összekötöd a kettőt valami vezetővel) és áram alá helyezed a tápot. ha elindul, akkor valszeg az alaplapod a ludas, de ha nem reagál a táp (hiába áram alatt van) akkor dobhatod ki ;)
5 éves volt ;) napi 10-12 órát ment. a legolcsóbb táp volt amikor vettem, de már akkor is mindenki fikázta. ahhoz képest sztem sokáig húzta.
de ha télleg hazavágta a gépem akkor mérges leszek >.<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!