Mi a különbség a PCIe 8x-os, és 16x-os között?
Figyelt kérdés
Mi történik, ha pl Crossfire-t szeretnék, és azt írják, hogy akkor a két kártya (ami egyébként PCIe 2.1-es) le lesz fokozva 8x-osra? És ha csak egy kártyát működtetek, akkor ugye a 16x-on megy. Ja és, abból mi lesz, ha még az alaplap csak PCIe 20.-ás, és 2.1-es kártyát teszek bele? Úgy tudom, csak kis különbség van, de mi az? (Ha minen igaz a sávszélesség nem változik.)2011. szept. 22. 15:31
1/7 anonim válasza:
Pci-e 2.0 ásba bele lehet teni 2.1 est?
2/7 A kérdező kommentje:
Nemtom... De az se biztos, hogy 2.0-ás, csak ezt írja: 'All PCI Express slots conform to the PCI Express 2.0 standard.'
2011. szept. 22. 15:49
3/7 anonim válasza:
2.1-es kártyát bele lehet tenni 2.0-ásba. Egyébként meg ha az alaplapodon egy kártya van akkor x16-ba megy 2-nél x8-ba megy. Nyugi nem lesz folytott a teljesítmény ha erre vagy kiváncsi mivel így van jól.
Bár hogy őszinte legyek szerintem hagyd a két kártyás megoldásokat.
4/7 A kérdező kommentje:
Oké, kösz a választ, mellesleg csak a jövőbe tervezek, mert AM3+os lapot veszek, amibe bele lehet pakolni 32 GB memóriát, tud 2000 MHz-t, és hogy 'spórolhassak' a videókártyán CF-et is tud, hogy, ha majd úgy jön ki, csak veszek még egy kártyát, és lehet még mondjuk 1-2 évig játszani. Egyenlőre elég lesz egy 6850 is.
2011. szept. 22. 16:39
5/7 anonim válasza:
nekem is hd 6850 van és megvagyok vele elégedve.
6/7 A kérdező kommentje:
Na akkor még egy + a 6850-nek! :D (Gondolkoztam más megoldásban is, de már eléggé 'rávezettek' az AMD-s kártyákra.)
2011. szept. 22. 19:48
7/7 anonim válasza:
Jól tették mivel ha olcsón akarsz erős vga-t akkor hd 6850/6870 ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!