Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri SSD-t vásárolni?

Megéri SSD-t vásárolni?

Figyelt kérdés
2011. szept. 6. 04:19
1 2
 1/14 Beliel ***** válasza:
79%
Szerintem meg fogja, de majd csak a jövőben.
2011. szept. 6. 05:43
 2/14 anonim ***** válasza:
72%

Egyértelműen ezé a jövő .

Mint ahogy például ma már senki nem vesz katódsugárcsöves monitort,csakis síkképernyős laposat,ugyanígy kimegy a divatból a forgó-pörgő merevlemez és lesz helyette a teljesen halk ssd.

2011. szept. 6. 06:09
 3/14 optimus8 ***** válasza:
Most még drága, de ha nem sajnálod a pénzt rá, akkor hajrá.
2011. szept. 6. 07:39
 4/14 anonim ***** válasza:
Még nem éri meg SSD-t vásárolni.
2011. szept. 6. 08:32
 5/14 anonim ***** válasza:
Még szerintem sem.
2011. szept. 6. 09:10
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem már most is megéri vásárolni. A sebességnövekedés elképesztő egy szimpla vinyóhoz képest. Mennyit ér neked az időd, ez itt a kérdés.
2011. szept. 6. 09:25
 7/14 anonim ***** válasza:
Még kapacitásukhoz képest nagyon drágák, hiába rettentő gyorsak. És sztem ha van egy normális géped, amin mondjuk csak játszol, akkor nem éri meg.
2011. szept. 6. 09:59
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A jelenlegi SSD-ken már érdemes elgondolkozni.

Intel M széria, és OCZ Vertex felé nézegess. Sokáig bírják ezzel nem lesz gond. Sebességcsökkenést már elég rendesen megszüntették, inkább csak gyorsulást tapasztaltam megvétel után kis idővel.

HA van rá pénz és nem keveselled a helyet, akkor megéri. Főleg rendszermerevlemeznek (ahonnan a _fontos_ programjaid, oprendszered és esetleg 1-2 játék fut) kíváló választás. Egyik legjobb "gyorsítás" amit a gépedbe vehetsz manapság.

2011. szept. 6. 10:09
 9/14 2xSü ***** válasza:

Így önmagában a kérdés olyan, mint azt kérdezni: Megéri-e Ferrarit vásárolni, vagy megéri-e gyémántgyűrűt, vagy megéri-e tengerparti nyaralót vásárolni.

Az SSD-nek számtalan előnye van, amit a Google segítségével könnyen össze lehet szedni.

Van hátránya is. (Pl.: jelenleg úgy tűnik, az SSD-k még hosszútávon stabilitás szempontjából nem érik el a HDD-k szinvonalát.)

Mérlegeld, hogy az előnyök tekintetében és a hátrányok figyelembe vételével *neked* megéri-e. Inkább egy SSD-t választanál, vagy valami olyat, amit ugyanennyi pénzért vehetnél meg. Természetesen rengeteg szempont van, hogy csak párat említsek: mire használod a gépet, mennyire tudod az SSD-k előnyét kihasználni, milyen az anyagi helyzeted.

2011. szept. 6. 10:12
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha fontos a sebesség, akkor mindenképpen érdemes.

Ha meg Z68-as chipkészletű alaplapja van valakinek, akkor szvsz. egész egyszerűen vétek nem kihasználni az intel smart response technology lehetőségeit.

Nekem van SSD-m, és a windows, meg minden fontosabb program legalább 5ször gyorsabban indul mint előtte sima merevlemezzel. Azért ez néha nem mind1.

2011. szept. 6. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!