Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » LED vagy sima LCD rontja...

LED vagy sima LCD rontja jobban a szemet?

Figyelt kérdés

szeretnék venni egy új monitort

eddig úgy voltam vele, hogy LED-et szeretnék, de msot hallottam egy olyat, hogy az jobban vibrál, jobban rontja a szemet... EZ meg nekem nem mellékes, mivel a munkámhoz kellene napi sok órába, és így is szemüveges vagyok.

vélemények???

2011. szept. 1. 15:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyik sem vibrál, ennek már köze nincs a CRT-hez. A LED-nek egyenletesebb a fényereje, de a szemet egyik sem rontja. Legalábbis nem úgy, mint egy ősrégi fénycsöves.
2011. szept. 1. 15:45
 2/3 anonim ***** válasza:
CRT monitorok óta már nem rongálják annyira a szemet. Teljesen mind1 melyiket veszed.
2011. szept. 1. 15:45
 3/3 anonim ***** válasza:

A CRTk óta nem a sugárzás, sokkal inkább ami probléma lehet az a fényerő/kontraszt ill. leginkább annak hiánya.

A LED-re most azt mondják jobb, de amíg nem nézed meg a konkrét fényerő és kontraszt értékeket (magasabb jobb, annyi különféle van ahány típus) addig ez csak bullshit reklámduma.

Mondjuk a plazmák kontrasztaránya is igencsak jó... a színeket (pláne ha grafikusi munkát végzel) viszont valahogy ellenőrizni kell minden típus esetén: egy rossznak tűnő alap beállítás miatt lehet a legjobb készülék vételétől esel el..

2011. szept. 1. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!