Ez hogy lehetséges? (bővebben lent)
Két vinyóm van, egy 160 gigás és egy 500 gigás, előbbi két partícióra van bontva, és az egyiken volt az oprendszer, az 500 gigásat pedig tárolásra illetve programok telepítésére használom.
Újra akartam tenni az oprendszert, mert 32 bites windows 7 helyett 64-eset akarok, az 500 gigás vinyót viszont nem akartam formatálni, mert túl sok rajta az adat, hogy lementsem, ezért csak letöröltem róla a programokat, és ki is húztam, hogy ne kavarjon be telepítéskor. Viszont, észrevettem, hogy anélkül föl se áll a Windows (még mielőtt letöröltem), holott az a 160 gigásra lett telepítve, azt írja bootolásnál, hogy hiányzik a bootmgr. Ha pedig csak a másik vinyót dugom be, megtalálja a telepített os-t, de nem tud felállni. Biosba is belenéztem, és csak akkor bootol be a gép, ha mindkettő be van dugva, és az 500 gigás a master drive.
Gondolom, ha törlöm a partíciókat a 160-ason, és újra beállítom őket, akkor lesz rajta bootmgr, viszont az aggaszt, hogy ezek szerint a háttértárként használt nagyobb vinyó nem teljesen tiszta, és maradtak fájlok az előző Windowsból.
Ja, és amúgy a 64 bites változatot meg fel sem tudom rakni... próbáltam cd-ről, usb-ről, miután betölt a telepítő, rögtön kidob egy hibával, hiányoznak fájlok a telepítőről, miszerint hiányzik a \windows\system32\config\system mappa... Korrupt volt az iso, vagy a vinyó kavarhat be?
1: ha optikai lemezről bootolsz, annak nincs köze a winyóhoz
2: az 500-asról újratelepítés után töröld ki, ami rendszerfájl vagy amit nem tudsz, h mi
3: procid 64 bites? ha nem, akkor ne is próbálkozz 64 bites rendszerrel
Az 500 gigáson csak iso, videó, illetve hang fájlok vannak, rendszerfájl meg telepített program semmi.
A procim meg az alaplapom is támogatja a 64 bitet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!