Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyiket tartsam meg a két...

Melyiket tartsam meg a két gép közül?

Figyelt kérdés

Kaptam két p4-est. Eléggé régiek, és az egyiket egy rokonnak fogom odaadni, de nem tudom melyiket kéne.

Az egyik egy AMD Sempron magos SDA2800AI03BX (proci) Asus K8N alaplappal van a másik pedig Intel celeron 2,53GHz procival szerelt Gigabyte 8VM533M-RZ alaplapon

A vinyókat és a ramokat tudom cserélgetni, a házzal és a táppal együtt, de a gépek közül nem tudom melyiknél lenne nagyobb esély jobb cuccokkal tuningolni, illetve melyik jobb teljesítményű szerintetek alapból?

2011. aug. 30. 00:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

tegnap 21:27

Az oké hogy az a proci neve, de ezt korszak megjelölésre is gyakran használják, így különítve el a generációkat. A gépházam pl p4 kompatibilis jelzővel futott anno. Ami azt jelentette hogy a p4 korszak nagyobb lapjai is belefértek.

De mindegy, a lényeget értitek.

Igazából azt nem tudom hogy Laplap és proci párosításban melyik lehet erősebb, illetve hogy nagyjából egy kategóriák-e.

A sempron az futhat 2800 MHz-en?

2011. aug. 31. 23:30
 12/17 anonim ***** válasza:
hát az 1.6os Sempron az életben nem fog menni 2.8-on, esetleg 2.0-n, bár abban is kételkednék. Az AMD procik nem az OC-ról híresek.
2011. szept. 1. 02:24
 13/17 A kérdező kommentje:

ma 02:24

Azt tudom hogy nem fog annyin menni, de pont hogy az akkori időkben az alacsony órajellel sokszor jobbak voltak mint az intelek.

Azt honnan vetted hogy a sempron proci az 1,6-os?

Nekem típusszámból 2,8-asnak tűnik.

Egyébként eldőlt hogy a K8N marad, mert több ram is fér bele és nagyobb az fsb-je is meg ilyenek.

2011. szept. 1. 22:55
 14/17 anonim ***** válasza:

a régi AMD-k típusjelzésének nem sok köze az órajelhez.

Én úgy tudom, hogy mondjuk volt egy AMD Athlon 3200+, itt a 3200 azt jelentette, hogy ez a proci egy Intel Pentium 3,2GHz-nek teljesítményének felel meg.

egyébként meg beirtam a proci sorozatszámát(amit megadtál) a googleba:)

2011. szept. 2. 00:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Semmi köze a Pentiumoknak az elnevezéshez, a saját Thunderbird architektúrájukhoz viszonyítottak.
2011. szept. 2. 00:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Az én régi AMD-m egy Athlon 1900+ volt, mégis csak 1600MHz volt...
2011. szept. 2. 06:22
 17/17 A kérdező kommentje:
Aha. Köszi mindenkinek!
2011. szept. 2. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!