Melyiket tartsam meg a két gép közül?
Kaptam két p4-est. Eléggé régiek, és az egyiket egy rokonnak fogom odaadni, de nem tudom melyiket kéne.
Az egyik egy AMD Sempron magos SDA2800AI03BX (proci) Asus K8N alaplappal van a másik pedig Intel celeron 2,53GHz procival szerelt Gigabyte 8VM533M-RZ alaplapon
A vinyókat és a ramokat tudom cserélgetni, a házzal és a táppal együtt, de a gépek közül nem tudom melyiknél lenne nagyobb esély jobb cuccokkal tuningolni, illetve melyik jobb teljesítményű szerintetek alapból?
Közelébe nincs egyik sem az Intel PIV-nek...
Amúgy ramot, meghajtókat HDD-t ilyesmit pakolj bele annyit, amennyi elfér abban amit meghagysz, én anno így csináltam, volt egy sz.r 1600MHz-es AMD-m, és a PIV-be amit csak lehetett belepakoltam, és az AMD-t úgy adtam el. :D Alig volt benne valami, de annyi mindenképp h működjön, persze a PIVbe beleraktam 280GB HDD-t, 768mb ramot, jobb meghajtókat ilyesmit, az AMD-ben meg 256mb ram volt, 40GB HDD CD olvasók :)
Csináld te is így :)
Utolsónak köszönöm!
Igazából nem értem az oltogatás okát, mert ha jól gondolom akkor mindegyik gép első generációs p4-es amibe ddr1-es ram megy már bele.
Van egy 2006-os laptopom és az asztali gépem amit most is használok, az egy Tusl-2C 1200-as celeronnal 512 sd rammal és egy ati 9600 pro kártyával (ha jól tudom akkor ilyen a kártyám).
Szóval ehhez képest az új gépek jobbak, és kevésből még fel is lehet javítani őket.
Az AMD és a Pentium/Celeron versenyében annakidején az AMD jóval kisebb órajelen hozta az inteles proci teljesítményét. Akkortájt még nem igazán volt téma az olyan kifejezés hogy cache memória (ha jól írom), a többi mai szempontról nem is beszélve.
A mostani P3-asom már lassan 10 éves lesz és még hibátlanul működik! Egyedül tápot kellett cserélnem benne 2 évvel ezelőtt, de amúgy jól megy.
Várom még a hozzáfűznivalókat!
", mert ha jól gondolom akkor mindegyik gép első generációs p4-es"
A Pentium 4 az Intel márkaneve, úgy konkrétan egy processzortípus neve.
Neked egyik processzorod sem Pentium 4. Te magad írtad le, hogy egy Celeronod és egy Sempronod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!