Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Segítség, leöntöttem a laptopo...

Segítség, leöntöttem a laptopomat! Teendők? (A többi lent)

Figyelt kérdés

Laptopoztam amikor véletlenül felborítottam a poharat ami a laptopom mellett volt.Ezután azonnal kikapcsoltam a laptopot, majd letörölgettem.Kipróbálásként be akartam kapcsolni, ez sikerült is.Szerencsére az összes gomb működött, úgy tűnt nincs semmi baja a gépnek.Majd kikapcsoltam és újra meg akartam próbálni bekapcsolni, de sajnos nem ment.Most kitettem szárítani a laptopot.Amikor az oldalára fektettem 10 percre, láttam, hogy volt egy folt a törölközőn.Pár napig még szárítgatom a laptopot.

Sokat olvastam erről, de azért felteszem a kérdést, hogy ezeken kívül mit tudok még tenni?

Csak akkor akarom elvinni a szervizbe ha nagyon szükséges.

A válaszokat előre is köszönöm

2011. aug. 22. 11:14
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
Valószínüleg vagy a tápegység romlott vagy a merevlemez halt ki! De az is lehet, hogy zárlatos lett a laptopod! Egyébként meg minek viszel folyadékot a gép közelébe? Az én szobámba tilos vinni bármilyen folyadékot akármilyen távol is van a géptől!
2011. aug. 22. 11:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mit és mennyit öntöttél bele?Vizet vagy valami ragadós/büdös s.zart?

Ha kicsit bátrabb vagy akkor szétszedheted a laptopot(az alját lecsavatozod,aztán a hővezető csövet és kitisztitasz ott mindent,majd ha tudod akkor elől pattintsd le a billentyűket(persze 1esével)majd itt is tisztísd ki,hátha segít..

UI:1szer velem is volt hasonló nem tudom mit öntöttem bele,de énis egyből kikapcsoltam kitisztitottam erre nem akart bekapcsolni..kicsit be.zartam,mert nemrég volt szervízbe és nem akartam megint laptop nélkül lenni több hétig.Kicsit később az történt,hogy a bekapcsológomb lenyomására hallom,hogy elindul a gép,később ki is adja a win. bejelentkező hangját..Végűl úgy oldottam meg,hogy leszedtem a bill. feletti részte és ott volt 1 kábel ami a képet vezeti(bocsi a hülye fogalmazásért,de nem ugrik be a neve) ha azt 1 kicsit megmozdítottam akkor esetenként X időre visszajött a kép,ha nem nagyon mozgattam akkor akár egész napra..később meg valahogy állandósodott,nincs semmi gond ahova vihetem ahova csak akarom.

1.-nek:Nálam nincsenek ilyen szabályok,mindig ott van valami pia az asztalon a laptop mellett,van,hogy a dinnyét/levest is itt eszem:D

2011. aug. 22. 11:35
 3/10 A kérdező kommentje:

1. válaszoló: Szerintem soha többet nem fogok inni vagy enni a laptop közelében

2. válaszoló: Sajnos almalevet öntöttem ki.Nem sok mehetett bele, ugyanis nem közvetlen a laptop mellett volt a pohár.

Szerintem óvatosan szétszedem és megtörölgetek mindent, az lesz a legjobb.Ha ezek után sem kapcsol be a laptop akkor megy a szervizbe

2011. aug. 22. 11:44
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát balesetek előferdülnek.

Azért mielőtt beleturkálsz a laptopba, nem árt ha leszedsz hozzá sztem valami szervíkönyvet, vagy neten utánanézel mi micsoda...meg hogy megéri e egyáltalán túrkálni benne...ebben az esetben sztem már lehet azt mondani hogy nagyon szükséges az a szervíz.

2011. aug. 22. 11:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Én már egyszer vittem be vizet, de az valahogy kiborult, és az egér alá ment de nem lett semmi baja! Kivételes eset az, ha a szobámban eszek vagy iszok!
2011. aug. 22. 12:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Na most változott a helyzet!Bekapcsol a laptop, el is indul.de a billentyűzet nem működik rendesen... :(
2011. aug. 22. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:

csak kíváncsiságból milyen típusú a laptopod?

Amúgy a helyedben 1esével lepattintanám a billentyűket és letisztítanám az alatta levő részt..

2.voltam

2011. aug. 22. 13:59
 8/10 A kérdező kommentje:

Hála istennek semmi baja a gépnek!:D

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat

Egyébként Dell inspiron 6400-as a laptopom :)

2011. aug. 22. 16:38
 9/10 anonim ***** válasza:
61%

Ne kapcsolgasd ki-be...mindjárt káromkodom...

Ilyenkor néhány napig felejtsd el, hogy tuti kiszáradjon!!!

2011. aug. 22. 23:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Tesómmal szétszedtük és most már működik rendesen, a gépnek nincs semmi baja! Köszönöm az eddig érkezett válaszokat :)
2011. aug. 24. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!