Pendrive-ot fat-tal vagy fat32-vel formázzam le?
Ha kisebb legfeljebb 4 giga a mérete, akkor FAT32-re, ha nagyobb mint 4 giga, akkor NTFS-re, mivel a FAT32 csak 4 GB-ig támogatja a maximális file méretet.
NTFS-sel csak akkor lehet gond, ha Windows 9x-es gépekbe is dugdosod néha napján, (mondjuk elég perverz) ugyanis azok alapból nem látják ezt a fajta filerendszert.
Ha legfeljebb...
A kisebb szó oda nem kell, tekintsük egyfajta bónusznak.
Köszönöm, jobban el fogom mélyíteni az NTFS ismereteimet, a $LogFile-ról beszélsz. Mondjuk érdekes kérdés, hogy a pendrive-nál egy-egy memóriablokk vajon hányszor írható/törölhető biztonságosan, valami több ezres szám (talán ~10.000) rémlik, de ennek mostmár biztos, hogy nem nézek utána. :)
Nem tudom, hogy számít e bármit is, de nyomtam egy zöld pacsit, mert számomra ez a válasz tényleg hasznos volt. :)
Hát akkor maradok a FAT-nál mivel nem használok 4Gb-nál nagyobb máreteket a pendrivemen, mert csak 2Gb-os :)
Köszi a választ!
de már meg is találtam a választ, köszi :)
"FAT is the file system that was created for use with MSDOS back in the old days.
A FAT32 is a more modern variation of FAT which was introduced by Microsoft in Windows 95 release b to address some issues with the way diskspace was allocated to files resulting in disks being full when in realitly they only had 3/4 of the amount of data stored on them that their capacity allowed."
tehát akkor FAT32 be kell ha win95 utáni dolgokban akarjuk használni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!