13 évesen össze lehet rakni egy jó pc-t?
nem játékra kéne,
4gb ram,2 ghz vagy nagyobb proci és 500 gb hdd,hb mennyi lenne?
Itt videón megnézheted.
Parancsolj, ha játékra van Xbox360.Akkor csak netezni,filmetnézni ez biztos megfelel.
Alaplap ASUS M5A78L-M LX AM3+ 1 db 12.244 Ft
Processzor AMD Athlon II X2 250 3.00GHz AM3 BOX 1 db 13.326 Ft
Memória KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 1 db 5.500 Ft
Merevlemez SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 1 db 9.167 Ft
Optikai egység NEC AD-7260S Fekete 1 db 4.374 Ft
Ház GIGABYTE GZ-X2 Fekete 400W 1 db 10.825 Ft
Összesen: 55.436 Ft (44.349 Ft + áfa)
Össze lehet rakni 13 évesen. Én 8 évesen raktam össze az első gépemet (pentium I :D), egy kis segítséggel persze.
A cuccokat apa munkahelyéről ollóztam össze (amit már nem használtak), megkerestettem vele az alaplap leírását (majd néhány kérdés után) összeraktam. Elég szar gépnek számított, de mégiscsak használt cuccokból volt :)
Az árakat pedig (ma már) beírod google-be, adnak azokhoz majd leírást is, kérsz segítséget, ha nem megy, és kész is :)
Gondolom azért kérdi, mert 13évesen nincs azért akkora kerete szülői támogatás nélkül, amivel egy ütős gépet össze tudna rakni. Ha nem játékra kéne, és csak: CPU, VGA (esetleg alaplappal integrált is elég lehet, de filmezéshez néha az kevés, plána a Blu-Ray-hez), alaplap, RAM, gépház és táp kéne, ki lehet jönni egy 50-60ezerből.
Ezekből esetleg a gépházzal lehet spórolni meg a táppal (bár nem érdemes), mert olyan nincs, hogy te csak CPU-t, memóriát és vinyót veszel. Ha új proci kell, akkor már új alaplap is dukál hozzá, esetleg VGA (ezt már fenn kifejtettem), alaplaphoz megfelelő ház (legtöbb megfelelő, a legelterjedtebb szabvány már régóta az ATX, tehát ha ilyen a házad van és ilyen alaplapot nézel, akkor ház ára megspórolva). Olyan RAM kell, ami jó az alaplap RAM foglalatába (DDR3, gondolom a mostani alaplapod memória foglalata nem DDR3-as:) Akkor megfelelő csatolású processzor és HDD (SATA vagy SATA2-es). A tápból mindenféleképp jó minőségűt és megfelelő teljesítményűt kell választani (FSP, Gigabyte), mert 'nagy a felelőssége'. Ha elárulod mennyit szánsz rá, szívesen összerakok neked egy konfigurációt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!