Miért fagy meg az új AMD Phenom II X4 955 (3,2 ghz)?
Múlt héten vettem egy uj alaplapot (Asus M4A78LT-MLX) procival memóriával (2GB DDR3) együtt, és a gép néha csak fogja magát lefagy, pl ha megy a Winamp beakadt a zene, és 3-4 másodperc mulva elmeg kép minden belőle.Alaplapot kicseréltettem, de a hiba ugyanugy jelen van.Van, hoyg 3 napig semmi baja, de van, hogy 1 nap 2szer is megfagy.
Tápegységem az előző gépemmel tökéletesen működött,winchester is, szoval azokra nem gyanakszok.
Mi maradt? Hát a memória! :)
Azzal lesz a gond. DVD-ről bootolható Linuxoknál van memória tesztelő, az nagyon profi.
Ha nincs ilyened, akkor a netről próbálj leszedni valami memória tesztelő programot. Sajna nem ismerem őket, nem tudom melyik a jó, de 90% esélyt látok arra, hogy a memóriád okozza a gondot.
Milyen táp? Lehet, hogy ezt a vasat már nem szolgálja ki maradéktalanul. Csökkentett módban is előjön a probléma? Memória modulok milyenek? Esetleg 1066mHz-re visszavéve javul a helyzet? Új oprendszer került a gépre csere után?
Szvsz elég kicsi az esélye, hogy a CPU-nak baja van és az alaplap is kizárható. A dolog szerintem lehet szoftveres, táp, esetleg RAM probléma/kompatibilitás is.
"Tápegységem az előző gépemmel tökéletesen"
öcsém 2 konfig között bizony vannak ám különbségek
Codegen? tudod az a baj h az ilyen Codegen meg deer tápokra az van ráirva h 450W de abból kb 300W ami használható mert afelett képes elfüstölni.
és nem hasonliíts a P4-et egy AMD 955-z mert nem ugyanaz a fogyasztása.. valamint milyen a VGA-d? lehet az is zabál vagy 150W-ot, és Pentium 3GHz 4 magos proci nincs! valamit nagyon elnénztél..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!