Mi a jó a laptopnak?
rengeteg ismerősöm tönkretette már a laptop aksiját. nekem új és nem tudom, hogy használjam.
azt tanácsolták, hogy amikor csak tudom, aksi nélkül használjam, hálózatról. szerintetek?
meg hogy még az a fontos, hogy ha fel van töltve az aksi, akkor ne legyen 220ra rádugva.
Egyszerű a dolog. Megvetted kisütöd ( azaz 1x teljesen lemeríted és teljesen feltöltöd az akkut.)
Ezután..(Meg ne merd próbálni hogy kiveszed a gépből és nem használod!! Eredendő bűn!!!).. használod a gépet.
Ha épp olyan kedved van akkuról, ha olyan hálózatról, teljesen mindegy, Egy a lényeg kb 2hetente teljesen merítsd le az akkut!( 10%alá vidd mert így a benne levő csumisz nem fárad ki)
nekem 3éve tökéletes ! :)
A li-ion akkuk nem igényelnek formázást.
Szándékosan lemeríteni maximum azért kell néha, hogy a töltésjelzők jó értékeket mutassanak. Egyébként akkor töltöd és annyit, amikor csak akarod.
Figyelj arra, nehogy túlmerüljön, mert még a saját töltőjével is problémás lehet a "visszahozása".
Ez az egyetlen ellensége. Ha nem használod, félig feltöltve, száraz, hűvös helyen tárold.
nekem azt mondták, hogy ha benne van és úgy megy hálózatról, akkor ha lemegy 99% alá, akkor mindig rátölt egy kicsit. és egy aksi kb 1000 töltést bír ki. és minden kis rátöltéssel fogy ez a szám. igaz ez?
tehát csak akkor legyen 220on ha lemerülőben van. de én egész nap gépezek ilyenkor nyáron, és napi 3x tuti lemerül...
"A li-ion akksik nem érzékenyek arra, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg."
ezt lefordítanád? nem értem :$
arra tippelek, hogy a kb 1000 feltöltés az teljes feltöltést jelent és nem a kicsi rátöltéseket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!