Lasabban forog-e a (Tápegység) ventilátor piros-fekete kábelekkel mint sárga-feketével?
Tegnap ventilátort cseréltem a tápegységben, egy Scythe Gentle Typhoon 800rpm ventit raktam a gyári helyére(ez volt otthon). Piros és fekete kábelt bekötöttem, sárgát nem vágtam le. Megy szépen, de mintha lasabban forogna 800rpm-nél. Lehetséges?
Próbáljam meg a sárga-fekete kombinációt?
első: ahha még mák. főleg hogy értesz hozzá és úgy adsz tanácsot. kár hogy a pc tápoknál a fekete a föld, a sárga a 12v és a piros az 5v...
kérdező: sárga fekete kell neked az 12v-ot ad a ventinek, és úgy éri el a 800 rpm-et. 5v-on jóval kevesebb
az összes tápból kijövő vezeték színkódolt, nem csak a belső de a külső pl molex sata, 24 pines tápcsatin mind föld a fekete.
villanyszerelésnél persze hogy a sárga a föld, de ha nem volt hozzá szerencséd... érted...
piros fekete kozott 5 volt figyelni kell a polaritasra(+ ,-)
piros sarga kozott 7 volt( nekem volt ilyen ventillatorom)
ott gyorsabban forog
12 volt sarga fekete az a leggyorsabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!