Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ház-monitor. Összeférnek?

Ház-monitor. Összeférnek?

Figyelt kérdés

Egy félamatör kérdése:

Habár a programokat jól kezelem, de nem vagyok egy nagy spíler ami a technikát illeti, az a helyzet, hogy marhára lassú, öreg vacak a gépem kéne egy új de viszont a monitor - habár az a régi nagyhátú - még nagyon jó és szeretném egy kicsit olcsóbban is megúszni, szóval csak egy házat vennék monitor nélkül. Az addig ok., hogy a kábel vége más de az új ház és a régi monitor kompatibilis lehet? Van valami a monitorban ami gondot okozhat? Mire kell figyelni?

Egyébként ha ti állítanátok össze álmaitok gépét mi lenne benne márkára teljesítményre gondolok, procik, tápegységek, kártyák stb. Néha alig tudok kiigazodni egy gép leírásán annyi minden jelzés meg minden van feltüntetve.

2011. júl. 23. 22:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ha nem olyan a monitor csatlakozója mint amilyen a videókártyán van akkor van átalakító ami lehetővé teszi h tudd használni a gépen azt a monitort.

amúgy mire kellene az új gép, mennyiért?, és milyet?

2011. júl. 23. 23:03
 2/11 mate0117 ***** válasza:
azt kell először is eldöntened hogy mennyi pénzt szánsz rá...
2011. júl. 23. 23:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Milyen monitor ez azt nem írtad.Képcsöves vagy TFT? Mindenhogyan lehet használni ha a videokártyának VGA kimenete van.
2011. júl. 23. 23:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Félamatőr válasz: a háznak nem sok köze van a monitorhoz.

Annyi hogy ha eddig a gép tápján át kapta a monitor az áramot, akkor kell venni mellé egy sima tápkábelt amit a konnektorba lehet dugni.

A másik dolog pedig a videókártya kimenete lesz, a régi monitor valószínűleg analóg csatlakozójú, szal sztem kell majd venni mellé egy dvi kimenetre átalakítót. Pontos neve VGA/DVI adapter.

[link]

2011. júl. 23. 23:10
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia,

Eloszor is a monitor kabelet ket helyre lehet kotni: videokartyaba, vagy alaplapi videokartyaba. A videokartyan ami egy kulon egyseg, kulon veszed meg majd teszed be az alplapra, azon is tobb fajta dugasz van(altalaba d-sub, dvi, hdmi stb) es az alaplapokon is szokott ketto lenni(d-sub, dvi). Az egesz arrol szol, hogy a grafikus egysegbol analog, vagy digitalisan megy ki a jel a monitorba. A digitalis a jobb, de a te monitorod kabele 100% hogy egy d-sub kabel.(keress ra neten), tehat ha alaplapi videokartyara, ha egy kulon dedikalt videokartyara kotod, d-sub csatlakozoba kell tegyed, tehat nincs semmi veszely, semmi problema, nem kell idegeskedni, mert nem fog tortenni semmi es nem is kell semmire ugyelni.

A masik dolog, ami a gepvasarlast illeti, az az, hogy ha nem ertesz hozza, akkor MEG CSAk veletlenul se menj el egyedul vasarolni, csakis olyan cvalakivel/valakikkel akik temaban vannak es igy elkerulheted hogy jo dragan egy jo gyenge dolgot vegyel meg.

Ha megmondod, hogy maximum mennyit koltenel az agyra, akkor szivesen segitek az ajanlasban, mert rengeteg idot toltottem el bongeszessel, es erdekelt is mindig ez a tema, ugyhogy marhasagot nem fogok mondani. Ha kell megkerdezek masokat is.

Ha komolyabban erdekel a dolog, irj emailt. :)

A maximum osszeget mindekepp varom.

17/F

2011. júl. 23. 23:11
 6/11 anonim ***** válasza:
Már ott elvesztettem a fonalat, hogy mi köze a háznak a monitorhoz.
2011. júl. 23. 23:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Na ájájájjj... most akkor csak a pc van a házba, a monitor meg a kertbe, vagy hogy? :)))

A "régi nagyhátú" monitor, szerintem sima vga csatlakozóval van ellátva, amit vagy rá lehet majd csatlakoztatni az új gép(ház) videókimenetére, vagy ha nem, akkor létezik átalakító. Némelyik videókártyához adtak is régebben. Nem tudom, h ez ma is így van-e.

Írd le, mire szeretnéd használni, és mennyi a max keret, és összeállítunk egy konfigot.

2011. júl. 23. 23:27
 8/11 A kérdező kommentje:

Huh már látom nem lesz egyszerű menet azt hiszem inkább a könnyebbik utat választom és inkább várok még egy kis időt amíg összejön a lé, és inkább megveszem a monitort is hozzá az lesz a legbiztosabb. Árak terén én is nézelődtem, a házra úgy 80-90 ezer körül gondoltam windows nélkül kopaszon természetesen.

Amúgy van egy nagyon jó kis számteches üzlet a közelemben ahol személyre szabottan is összeraknak gépeket na de azért mielőtt beteszem a lábam oda jó kikérni más véleményét és összevetni a boltosokéval, na meg jó ha nem tűnök annyira hülyének. Voltam már ott néhány apróságért nem hiszem hogy átvernének. Átlagos dolgokra használnám a gépet zenehallgatás, filmnézés, letöltések, cd-írás, fényképek feltöltése, windows program használata.

Nem sokat tudok a monitor adatairól de marha régi studioworks 560N típus. Külön dugója van neki is meg a háznak is. Amkikor egy bedőlt cégtől kéz alatt megvettem még a 98-as windows volt rajta (haha) ezt kaptam le és raktam rá az xp-t.

Mindenesetre nagyon köszi a válaszokat meg a segítséget. Tényleg az a jobb ha az ember inkább komplett megveszi az egészet egy szaküzletben ha nem vérprofi.

2011. júl. 23. 23:37
 9/11 anonim válasza:
Nah jóó egy házra minek költesz 80-90k-t? Abból már összerakhatsz akár egy jó gépet is, de most tényleg nem lenne elég egy 10-15k-s ház?:)))
2011. júl. 23. 23:53
 10/11 anonim ***** válasza:
a ház alatt a komplett gépet értette sztem :D
2011. júl. 24. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!