ArchiCAD-hez milyen laptopot vásároljak?
Itt vannak a rendszerkövetelmények:
Nem is lenne olyan vészes, ha nem azt írná a memóriához, higy minimum 2, az összetettebb modellekhez viszont 4 vagy több...
Helló
Semmiképp ne a minimum követelményt nézd.
Én is építész hallgató vagyok, most gondolkozom új gépen mert a régi se videókártyában, se processzorban nem teljesít túl jól (pedig a minimum megvan)
Azt kell nézni hogy egy összetettebb modellnél rendesen nő a gépigény is.
Igazából, azokat figyeld, hogy legyen benne megfelelő processzor (lehetőleg i5 vagy i7-es semmiképp ne dual core), videókarira sztem elvan integrálttal is ha elég ram-ot kap mellé, de lehetőleg nvidia/ati legyen. Illetve legyen minél több ram benne.
Igazából attól is függ hanyad éves vagy. Első 1-15, akár 2 évben annyira nem volt nálunk szükség a túl erős gép, inkább 3.évtől, mikor már mindent gépen kérnek.
Márkából ASUS, TOSHIBA, DELL amikről jó tapasztalatokat láttam.
Én valami ilyesmit nézegettem magamnak:
Haveromnak is inspiron n5110-es van és 3dsmaxozik, meg archicad meg egyebek, és gyors gép. Én olyat néztem amin nincs oprendszer, azt be lehet rá szerezni olcsóbban, csak akkor a driverekel kell utána szórakozni mire összeszeded a géphez (vagy oprendszerrel veszed ami +20-30 ezer), és ami még jó hogy 3 év gari van rá.
Hasonló kategóriában kell nézelődni a többi gyártónál is, ez kb 200-250-ezres így árban, ha van pénzed akkor meg költhetsz rá többet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!