Kinéztem magamnak egy alaplapot csak nem tudom mi az az ATA meghajtó és hogy fontos-e? (többi lent)
Figyelt kérdés
szerintem ez lenne nekem a tökéletes alaplap (itt egy link hozzá: [link] mert jó bele a Procim is (Intel Core i5 2400 3,1 Ghz) DDR3 memóriám van és van benne USB 3.0 is no meg nincs szükségem amúgy se floppy-ra. már csak az lenne a főbb kérdés hogy mi az az ATA meghajtó és fontos-e?2011. júl. 14. 23:44
1/18 anonim válasza:
ATA csatlakozó akkor kellene ha lenne egy nagyon jó HDD-d vagy DVD-d ami ATA és használni akarnád.De ezen a lapon nincs ilyen aljzat.Azt meg ne hidd hogy az USB 3,0 valami csodás jó dolog.
2/18 Mugen válasza:
Az ata a régi IDE eszközöket jelenti. Ha nincs ilyened akkor nincs rá szükséged.
Itt a képen a bal oldali az ide, a jobb oldali a Sata.
3/18 anonim válasza:
a régebbi winchesterek,cd,dvd írók még ata vagy másnéven pata csatlakozóval vannak felszerelve.ez felelős az adattovábbításért.
ata kábel:
4/18 anonim válasza:
Régi sz*r ide kábel, ezt se fogod használni soha a büdös életbe, ott a satás vinyó meg dvd meghajtó.
5/18 A kérdező kommentje:
Sajnos arrólm most linket nem tudok küldeni de egy 500 Gb-os Seagate merevlemez az ilyen ATA cuccos? sajnálom még újonc vagyok ebben a témában :)
2011. júl. 15. 00:01
6/18 anonim válasza:
Áruldd el miért sz*r az IDE rendszer?
7/18 A kérdező kommentje:
Akkor ha jól értem ha nincs ATA akkor ott van a SATA ami jobb és manapság használatosabb?
2011. júl. 15. 00:04
8/18 anonim válasza:
ma 00:02
Mert lassú és ideje múlt? Talán azért?
9/18 A kérdező kommentje:
akkor ebből most azt vontam le hogy nem baj hogy nincs ATA mert ott van nekem az új SATA ami tök jó és nyugodtan beledughatom a vinyómat mert tökéletesen fog működni.
köszönöm a segítséget. :)
2011. júl. 15. 00:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!