Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy lefagy a laptopom?

Figyelt kérdés

Általában fél-1 órűnként lefagy munka közben a gépem. Kétféle módon csinálja. Van olyan, hogy csak úgy megáll a képernyő, nem tudok semmit mozgatni. Ilyenhor csak azt tudom csinálni, hogy megnyomom hosszan a kikapcsolást, aztán mikor újra bekapcsolom, megint működik (egy darabig). A másik féle olyan, hogy egyszer csak eltűnik a képernyű, és bejön egy kék oldal valami szöveggel, amit sose tudok elolvasni, mert mindig csak egy pillanatra jelenik meg, aztán újraindul a gép.

Töredezettségmentesítve volt nem rég, vírusirtót, kémprogramirtót futtattam rajta, hogy nem okozhatja-e vírus. Kb. félig van megtelve a merevlemez, nem használok egyszerre túl sok programot, évek óta ugyanazokat, és eddig nem volt gond. Hűtés működik rendesen. 3 éve vettem egyébként, eddig semmi baj nem volt vele. Windows újratelepítés segíthet?

2011. júl. 1. 08:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Fehér betűkkel kék alapon adja be azt a képernyőt? Mert akkor kékhalál.
2011. júl. 1. 09:06
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, akkor az, de a neve kevésbé érdekel, mint az, hogy mi okozza és hogy lehet megjavítani :D
2011. júl. 1. 15:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Elég sokminden okozhat kékhalált, de leginkább memória vagy videókártya hibára tippelek.

Előbbi pár ezer forintból javítható, utóbbi pedig ált. alaplapcserével jár, ami nem olcsó mulatság, de persze jobban megéri új gépet venni...

Esetleg még megpróbálhatod újratelepíteni, de szerintem vidd be egy szervízbe.

Remélem segítettem!

2011. júl. 3. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!