Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miben térnek el a AMD meg az...

Miben térnek el a AMD meg az INTEL gépek?

Figyelt kérdés
Ajánlottak nekem gépet neten, és leírtak több variációt, és valaki írta, hogy ha AMD-t akarsz akkor... Vagy ha INTEL-es kell akkor.Miben térnek el ezek? Ez a márkája?
2011. jún. 30. 11:46
 1/9 anonim ***** válasza:

IstenFerfi válasza:

újonnan az amd olcsó viszont a teljesítménye jóval elmarad a fullos intelektől. az intel drágább újonnan viszont ha nem számít a pénz olyan gépet veszel ami 3 év múlva is fullon viszi a játékokat.

am meg márka és kész ha csak a prociról és alaplapról beszélünk. használtan veszed már gondolkodni is kell mert ott már egyensúlyba kerül a 2 márka.

smmi értelme nincsen ezeknek az amd intel vitáknak csakis a teljesítmény az ami számít.

2011. jún. 30. 11:51
 2/9 bix ***** válasza:

az elsőhöz még csak annyit, hogy főleg értelmetlen a vita akkor, ha az ember nem videót kódol, rederel, cad-ben dolgozik, filmes utómunkát végez, vagy winrarral csomagol napi 8-24 órát. játékokhoz bőven elég a jövőben is a 4 magos amd is, normális felbontáson (nem 1280x1024...) úgyis a vga fogja megadni azt a "tartósságot" vagy időtállóságot a gépben hogy a jövőben is tudjál játszani. magyarul a játékoknál a hangsúly sokkal inkább a vga mint a processzor irányába tolódott jóideje.

akinek melóra kell és számítási kapacitás elengedhetetlen, az intelt vesz.

mindenki más meg pénztálca függően válogathat és kész. egy 4 magos proci évekig elég lehet megint játékokra, alig van 3-4 cím ami valóban képes kihasználni mind a 4 magot, a többi csak "ül" úgyis

2011. jún. 30. 12:02
 3/9 anonim ***** válasza:

IstenFerfi válasza:

"az elsőhöz még csak annyit, hogy főleg értelmetlen a vita akkor, ha az ember nem videót kódol, rederel, cad-ben dolgozik, filmes utómunkát végez, vagy winrarral csomagol napi 8-24 órát."

igen igazad van ,de ha a kérdező rákérdez arra h mi a különbség amd és intel között akk gondolom nem azzal foglalkozik amiket te leírtál ezért írtam azt a választ h teljesítmény/ár függően válasszon.

2011. jún. 30. 12:11
 4/9 bix ***** válasza:
ez számomra is egyértelmű volt, nem belekötni akartam a mondandódba:)
2011. jún. 30. 12:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Okok, de most akkor melyiket érdemesebb venn ha játékra kell a gép?
2011. jún. 30. 12:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Egy tesztben le írtak alapján,egy 2 magos Intel hajszál híján nem győzött le egy 4 magos AMD-t.A 3 magos AMD-t lazán verte,pedig annak az órajele is nagyobb volt.

Az AMD elég gyakran túlmelegszik,és többet is fogyaszt mint az Intel.Én azt mondom,ha hosszútávra szeretnél tartós és erős gépet,az Intelt vedd.

2011. jún. 30. 12:35
 7/9 VODKA0710 ***** válasza:
Pedig az AMD most épp hogy kevesebbet fogyaszt (VGA-knál is, meg a CPU-knál is). Túlmelegedéssel meg sosem volt probléma, ezt nem tudom honnan vetted. A mostani Athlon II X4-emen a gyári hűtő van, tartja a 28-37 fokot, néha még le is áll teljesen a hűtő. Érdemességben meg most amit legtöbben ajánlanak, hogy vegyél egy AM3+-os alaplapot, bele egy 4 magos AMD Phenom-ot, vagy Athlon-t, később meg lesz egy jó alaplapod a nemsokára megjelenő Bulldozer CPU-khoz. Árban mindenképp az Intel alatt jössz ki, viszont játékokra tökéletes. Úgy értem az Intel se lenne sokkal gyorsabb a játékoknál.
2011. jún. 30. 13:39
 8/9 bix ***** válasza:

'Egy tesztben le írtak alapján,egy 2 magos Intel hajszál híján nem győzött le egy 4 magos AMD-t.A 3 magos AMD-t lazán verte,pedig annak az órajele is nagyobb volt.

Az AMD elég gyakran túlmelegszik,és többet is fogyaszt mint az Intel.Én azt mondom,ha hosszútávra szeretnél tartós és erős gépet,az Intelt vedd.'

ez most kamu. a játékokban ha csak nem erősen procilimites beállítást (alacsony részletesség kis felbontás) futtatnak egy kétmagos amd és egy i7 között ugyanolyan vga mellett lehet kb 5 fps difi a mai nem 4 magra optimalizált játékok mellett.

intel 2 mag, vs amd 4 mag. ezzel csak az a baj hogy míg az amd valós két maggal több, az intel 2 magosa valójában 2valós+2 HT-s azaz virtuálisan az op szerint 4 magos. tehát egálban vannak ha ezt a játék ki tudja használni...

tehát maradjunk abban hogy teljesen egál játékok alatt amd vs intel, a lényeg a vga... netezni meg a többi minimál dologra bőven elég bármi, nem fogja senki megmondani egy giga exeltábla alatt sem hogy intel vagy amd.

túlmelegés-amd fail! mert nem. olvass több tesztet...

fogyasztás-amd fail! mert nem. nem fogyaszt többet egy amd mint egy intel, sőt ugyanúgy ha nincs terhelés visszaveszi az órajelét. innentől nincs miről beszélni

az amd meg jelentősen olcsóbb mind lap mind processzor téren, itt az új fm1-es foglalt, tessék teszteket olvasni mit tud. sandy-kre ráver gpu teljesítményben, gyak helyenként a dupláját hozza, gyak játszahsz játékokkal, értelmes beállításokkal egy processzorral, és nem kell vga...

tessék rászokni pl prohardverre, de a külföldi oldalakat is lehet nézni.... ph processzor vga választós tesztjét meg erősen javasolnám ha ennyire vagy képben

2011. jún. 30. 13:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezeket nem én írtam, hanem egy teszt.Ne engem kritizálj.Azért olvasok tesztet mert nem értek annyira ezekhez a dolgokhoz.Én csak le írtam azt,amit a tesztben tapasztaltak.
2011. júl. 8. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!