1 éve már használom Q8300 procimat megemelt órajelen, de baljós dolgokat olvastam. Szerintetek ideje elkezdenem aggódni?
Figyelt kérdés
Egy fórumon olvastam, hogy a VTT feszültségét nem szabad 1,2 v-nál feljebb állítani, különben a proci károsodhat. Így használom már 1 éve: frekvencia: 3.33GHz; CORE: 1.28V; PLL: 1.51V; VTT: 1.5V; NB: 1.25V; SB: 1.52V; GTLRef: 0.63xVTT V. Hozzáértők segítségét várom, hogy jó ez így ahogy most van, vagy állítsam lejjebb. Előre is köszönöm.2011. jún. 27. 19:18
1/7 anonim válasza:
Akármikor tuningolod az károsodhat.Gyári órajelen a leg tartósabb így tervezik meg ,ha emeled az órajelet radikálisan csökken az élettartam..
Szerintem hogyha nem érzel büdöset nem szokott nagyon meleg lenni akkor nem lesz semmi baj.
2/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem a BIOS-t, ott fúrca mód 1.31 V szerepel a VTT értékeként, az 1,5 V-ot a windowsos tuning program mutatta.
2011. jún. 27. 19:39
3/7 anonim válasza:
Ha hidegen tartod, nem lesz vele gáz. Hány fokos szokott lenni mikor játszol? Milyen hűtésed van?
4/7 A kérdező kommentje:
coolermaster TX3 hűtés van rajta, terhelve 45-55 °C
2011. jún. 27. 23:31
5/7 anonim válasza:
Akkor szerintem nem lesz baj! Milyen alaplapba meg milyen kártya mellett használod? Mert gondolkok, hogy váltok a Dual Core-ról Quadra.. Volt már olyan játék ami megfogta a procidat? Videót kódolni szoktál?
6/7 A kérdező kommentje:
Asrock p45x3 deluxe és hd5770 van mellette. Eddig a Bfbc 2 az ami teljesen kihajtotta (95-100% terhelés), de röccenés nélkül játszható (fullhd~40fps; hd~70fps). Videókat nem szoktam kódolni.
2011. jún. 28. 13:33
7/7 anonim válasza:
Értem, köszi, nekem meg egy Dual Core E5200-am van AC Freezer 13 alatt, 2,5 ről van felhúzva 3,3-ra. Szintén ilyesmi hőfokkal. Sztem nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!