Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gépet vegyek? Lány vagyok

Milyen gépet vegyek? Lány vagyok

Figyelt kérdés

Van gépen,sokéves pentium 4-es ,windows xp megy rajta,de már halálán van elég sok része.

Akarok újat,de nem sokszázezrest.Ami kell hogy fusson rajta,az az autocad,azon kivül filmezésre,netezésre használom csak,de napi 20 órát megy.Semmilyen játékot nem játszok.

Milyen adatokat kell,hogy nézzek?Mik a minimumok?Nagyon nem értek hozzá.

Fiúk,pls,valaki:)

2011. jún. 21. 09:12
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

félreolvastad,ne SOKszázezreset...

mert párom mutatott nekem,de csak 250ezer felettit,merthogy "az kell" (jah,neki játszani,nekem nem)

max 150 végülis

nézem a linkeket

az utoljára linkelt monitor az nagyon szép,tetszik

Merjek rendelni vagy inkább személyesen vegyek?

2011. jún. 21. 09:50
 12/23 anonim ***** válasza:

Használok én is AutoCadet és Inventort, a legfontosabb egy jó videókártya sok saját memóriával. Meg a gépbe is tegyél minimum 2 gigát, ha több belefér az nem gond és el lesz felejtve egy ideig.

A boltban mondd hogy grafikus igénybevételnek kell megfelelnie leginkább. A gyors processzor ilyenkor nem feltétel, hiszen a játékoktól eltérően itt nem kell nagy fps (mozgó kép megjelenítés jellemzője frame per sec - kép per másodperc). Ha fotókat vagy animációt renderelsz, ahhoz már jó ha gyorsabb processzor és memória van.

Ha Win7 alatt akarod használni ott már minimum 3 giga RAM kell és Dual processzor 3 GHz fölötti órajellel. De ezek XP alatt sem ártanak.

Nekem XP alatt egy 2 GHz Dual processzor 2 GB RAMmal és egy RADEON HD 4650 512 MB videókártyával. Néha szívesen bővítenék ezen is egy kis memóriát. A monitorom 1680x1050 felbontásban megy, ez elegendő hozzá.

2011. jún. 21. 09:54
 13/23 anonim ***** válasza:

Ha van aki összerakja, meg rendszert rakjon rá, tehát vágja a témát, akkor nyugodtan megrendelheted, megbízható a webshopolás.

Mondjuk az a vidikari nem kapható, de valami hasonlót 20-25 ezresnél drágábbat ne vegyél 512 -es is jó az 1GB soxor csak "parasztvakítás", és inkább Nvidia-t, meg a GDDR kísérőszáma legyen minél nagyobb (az 5 a csúcs asszem neked bőven elég a 3-as is).

150-ből bőven meg vagy.

2011. jún. 21. 09:58
 14/23 anonim ***** válasza:

Mindenképp legyen sok a memória és gyors a proci, rengetget jelent renderelésnél például. A pár HSZ-al korábban belinkelt konfig teljesen jó, és ha a keret engedi, akkor növeld benne a memóriát! Az sose lehet túl sok.

Megbízható webshopból pedig rendelhetsz nyugodtan, a linkelt ipon pl. teljesen jó. Össze is rakják neked. Ott helyben fizeted, vagy ha kérsz kiszállítást, akkor a futárnak.

Oprendszert lehet szerezni okosan, garanciát nem befolyásol. Próbálná csak meg egy szerviz, hogy elkezdi firtatni a jogtiszta szoftvereket a behozott gépeken! Egy hónapon belül bezárhatna! :)

Ja, és ha már rózsaszín ház nem kéne (meg nem is találtam), itt egy piros! :) [link]

Azért meg ne az egyetemet okold, hogy nem tanítják meg az embert gépet összerakni. Egyrészt nincs benne egy félévnyi potenciál (hacsak nem akarja valaki "történelmileg" tanítani a gépek összerakását, aminek nem sok értelme van), másrészt meg ez egy olyan terület, amit folyamatosan kell figyelni és követni, ergo mire megír egy tanmenetet egy tanszéki mérnök és azt elfogadják, addigra nagyjából teheti is lomtárba az egészet.

2011. jún. 21. 10:25
 15/23 anonim ***** válasza:

én is azt ajnálanám hogy inkább neten rendelj...ugyan abból a pénzből 2x (talán 3x) jobb gépet lehet összerakni(rakatni). Figyelmedbe ajánlanám az ipon.hu. Itt van "gépösszerakó" ahol magad kiválasztod mit kérsz bele.

Nekem fogalmam sincs hogy mi az az autocad:D nem tom mi a gépigénye de szerintem egy 2magos procinál 2gb ram-nál meg 512mb-os videókártyánál több talán nem kellhet hozzá:D

Am írtad h párod(ha jól emléskzem a párod:D) akar erősebb gépet játszani...na ha ő gamer akk biztos tud segíteni:D

2011. jún. 21. 10:31
 16/23 anonim ***** válasza:

(előző vok)

végét kicsit elírtam mert közben megzavartak:D

ha a párod erősebb gépet akar hogy játszhasson akkor ő csak tud vmit segíteni...legtöbb gamer ért vmit azért a gépekhez:D

2011. jún. 21. 10:35
 17/23 A kérdező kommentje:

ő nem ugy segit ahogy nekem kell,ő megvetetne velem olyat amire nincs szükségem (profibb játékokhoz erős gép kell...vegyen magának...)

összerakni összerakja ha már megvettem,azzal nincs gond

2011. jún. 21. 10:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Proc. AMD Athlon II X2 255 3.1Ghz

Proc. Hűtő Gyári

Alaplap Asrock 760GM-GS3

Memória Kingston 2GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9/2G

Videókártya Sapphire HD5550 512MB DDR5 11170-24-20R

Hangkártya Integrált

Ház Ízlés szerint elég jók vannak 8-10 ezer forintért...

Táp FSP 400W Hexa FSHE400

Monitor Samsung S22A300B

Ez összesen(ház nélkül):83,275 Ft

Nézz körül itt: [link]

2011. jún. 21. 11:03
 19/23 anonim ***** válasza:

Előző vagyok..Kihagytam a Merevlemezt és a DVD írót..

DVD író:LG GH22NS50RBBB Fekete +4,613 Ft

Merevlemez:Western Digital 500GB 16MB SATA2 WD5000AAKS +9,150 Ft

Így összesen(ház nélkül):92,425 Ft

2011. jún. 21. 11:10
 20/23 anonim ***** válasza:

ma 11:03

Csak bekukkantottam a kérdésbe. Eddig a kérdésre ez a legmegfelelőbb válasz!! Kedves válaszadók! A kérdező leírta hogy fogalma sincs mit keressen,vegyen. Aki nem ért hozzá annak a sok "HDD-RAM-GDDR5-512MB- 2magos Dual proci- stb-stb nem mond semmit.

A ma 09:39-válaszadó és a ma 11:03 válaszadó neked való konfigot írt össze. Ezt megrendelheted interneten is pl Ipon.hu-n de bemész egy neked szimpi boltba és megmutatod a listát,Neked ilyen gép kell.

Sok szerencsét!

2011. jún. 21. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!