Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik processzort válasszam?...

Melyik processzort válasszam? (több lent)

Figyelt kérdés

Otthonra szeretnék összeállítani, egy konfigot. Főleg internetezésre és néha pedig játékokra lenne használva (85%-15%os arányban). Fontos lenne, hogy a fogyasztás és a költségvetés is(max. 110K az komplett gépre) alacsony legyen: (olyan videokártyát veszek majd, amit a processzor "kihajt"). Szeretném a fogyasztást 450W alatt tartani, igaz ez nemcsak a procitól függ, de most csak ezt nézzük persze a többire is gondolva.

A procira 25K körül gondoltam.

Lenne pár általam kiválasztott "példány":

- Intel: LGA775 -> Core2 Duo E7600 3,06GHz 26.712Ft

vagy

- Socket1156 -> i3 550 3,2GHz 25.640Ft

vagy

- Socket1155 -> i3 2120 3,3GHz (igaz, hogy ez már drágább, de kérdés, hogy szerintetek megéri-e)

30.576Ft

vagy

- AMD: AM3 -> Phenom2 X2 565 B.E. 21.683Ft

vagy

- Phenom2 X4 965 B.E.(ez is drágább egy kicsivel) 29.289Ft

Az lenne a kérdésem, hogy ezek közül melyiket ajánlnátok. Ha esetleg van ebben a kategóriában jobb processzor azt is írjátok le.

Előre is köszönöm a segítséget!

2011. jún. 19. 01:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
1333MHz elég (annyit is támogatnak alapból). Sokan nem tudják, de a memória órajele nem dob sokat a felhasználói élményen (észre se lehet venni, kivéve az írás/olvasás teszteket meg egy-két alkalmazást). Nekem és a kollégámnak ugyanaz a procink van (X4 925) neki DDR3-1333, nekem meg DDR2-800 memókkal (igen nálam még AM2+ lapban van)...teszteltünk néhányat és a különbség elhanyagolható (sőt, azt hiszem 3DMark Vantage CPU pontszámra még többet is kaptam egy hangyányival)...szóval csak azt akarom sugallni, hogy nem kell hajtani a minél gyorsabb modulokat (egy átlag felhasználónak biztosan nem, maximum egy tuningolónak).
2011. jún. 19. 03:04
 12/17 A kérdező kommentje:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 02:58

Most akkor viszont teljesen mindegy, hogy melyiket választom.

Még lenne egy gyors utolsó kérésem: Ti melyiket vennétek a 2 közül?

Köszönöm szépen a gyors válaszokat mindenkinek!

Eddig csak zöld kéz született nálam.:D

2011. jún. 19. 03:11
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem szimpátia függő is...egyikkel sem járnál rosszul szerintem.

Intel: Az i3 kevesebbet fogyaszt, játékra nem sokkal lassabb, picivel drágább, i7 2600k-ig fejleszthető (és lehet lesznek bele erősebb modellek is).

AMD: Többet kajázik, valamivel gyorsabb és picit olcsóbb is. Az FX procikkal (amik pár hónapon belül jelennek meg) a fejleszthetőségi szintje kb azonos lesz, mint az 1155 foglalatú intel prociknak.

Én nem akarok dönteni, inkább csak segítek megvilágítani a terepet. :)

2011. jún. 19. 03:28
 14/17 anonim ***** válasza:

phenom ii x4 955

olcsóbb am3+ os alaplap

4giga ram

radeon hd 6850 ha kifogsz egy akciót

kb ennyit lehet 110k ból kihozni

persze a

2011. jún. 19. 06:51
 15/17 anonim ***** válasza:

z optikai meghajtó nem hátrány, de házat már kellene venni:)

nameg ugye 6850 mellé fullHD monitor kiált:)

2011. jún. 19. 06:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Azert a 4 magos Phenom II erosebb, mint az i3. Nyilvan ha nincs kihasznalva a 4 mag, ott az i3 az erosebb, de a jatekok ki fogjak hamarosan hasznalni a 4 magot, mert ez a jovo, nem erdemes 2 magos procit venni jatekra, ha 4 magosra is van keret.
2011. jún. 19. 08:32
 17/17 A kérdező kommentje:

De mondom főleg netezésre lenne használva. Játékok csak néha napján jöhetnek szóba és az sem biztos, hogy a legújabbak.

Hát még nem tudom pontosan, hogy melyiket választom. Még van időm, mivel még nincs összeállítva a konfig.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2011. jún. 19. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!