Melyik processzort válasszam? (több lent)
Otthonra szeretnék összeállítani, egy konfigot. Főleg internetezésre és néha pedig játékokra lenne használva (85%-15%os arányban). Fontos lenne, hogy a fogyasztás és a költségvetés is(max. 110K az komplett gépre) alacsony legyen: (olyan videokártyát veszek majd, amit a processzor "kihajt"). Szeretném a fogyasztást 450W alatt tartani, igaz ez nemcsak a procitól függ, de most csak ezt nézzük persze a többire is gondolva.
A procira 25K körül gondoltam.
Lenne pár általam kiválasztott "példány":
- Intel: LGA775 -> Core2 Duo E7600 3,06GHz 26.712Ft
vagy
- Socket1156 -> i3 550 3,2GHz 25.640Ft
vagy
- Socket1155 -> i3 2120 3,3GHz (igaz, hogy ez már drágább, de kérdés, hogy szerintetek megéri-e)
30.576Ft
vagy
- AMD: AM3 -> Phenom2 X2 565 B.E. 21.683Ft
vagy
- Phenom2 X4 965 B.E.(ez is drágább egy kicsivel) 29.289Ft
Az lenne a kérdésem, hogy ezek közül melyiket ajánlnátok. Ha esetleg van ebben a kategóriában jobb processzor azt is írjátok le.
Előre is köszönöm a segítséget!
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 02:58
Most akkor viszont teljesen mindegy, hogy melyiket választom.
Még lenne egy gyors utolsó kérésem: Ti melyiket vennétek a 2 közül?
Köszönöm szépen a gyors válaszokat mindenkinek!
Eddig csak zöld kéz született nálam.:D
Szerintem szimpátia függő is...egyikkel sem járnál rosszul szerintem.
Intel: Az i3 kevesebbet fogyaszt, játékra nem sokkal lassabb, picivel drágább, i7 2600k-ig fejleszthető (és lehet lesznek bele erősebb modellek is).
AMD: Többet kajázik, valamivel gyorsabb és picit olcsóbb is. Az FX procikkal (amik pár hónapon belül jelennek meg) a fejleszthetőségi szintje kb azonos lesz, mint az 1155 foglalatú intel prociknak.
Én nem akarok dönteni, inkább csak segítek megvilágítani a terepet. :)
phenom ii x4 955
olcsóbb am3+ os alaplap
4giga ram
radeon hd 6850 ha kifogsz egy akciót
kb ennyit lehet 110k ból kihozni
persze a
z optikai meghajtó nem hátrány, de házat már kellene venni:)
nameg ugye 6850 mellé fullHD monitor kiált:)
De mondom főleg netezésre lenne használva. Játékok csak néha napján jöhetnek szóba és az sem biztos, hogy a legújabbak.
Hát még nem tudom pontosan, hogy melyiket választom. Még van időm, mivel még nincs összeállítva a konfig.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!