A ROM az a CD/DVD meghajtót jelenti. Ahova berakod a lemezt. A RAM pedig a számítógép belső memóriája. Általában 512mb vagy 1gb-osak a kisebb gépek. Ez nem összetévesztendő a merevlemezzel amire te teszed a cuccaidat.
2011. jún. 17. 12:43
2/11 P.O.C. válasza:
A ROM csak olvasható (Read Only Memory), a rom pedig írható-olvasható is (Random Access Memory).
2011. jún. 17. 12:44
3/11 P.O.C. válasza:
*Na akkor még egyszer: :)
A ROM csak olvasható (Read Only Memory), a RAM pedig írható-olvasható is (Random Access Memory).
(köcsög gyik.hu, hogy nem lehet javítani a hosszászólást... )
2011. jún. 17. 12:47
4/11 anonim válasza:
Akkor az.. majdnem jól tudtam xD (1. válaszoló vok)
2011. jún. 17. 12:52
5/11 Panda Péter válasza:
a klasszikus definíció az, amit poc leírt, manapság az okostelefonoknál is gyakra használják a RAM/ROM párost, ott egy kicsit mást jelent: RAM: a telefon memóriája, hasonlóan a számítógép memóriájához, ROM: az a tárhely ahova a felhasználó rakja a cuccait, ahol a programok vannak stb (ez írható és olvasható természetesen).
2011. jún. 17. 12:58
6/11 P.O.C. válasza:
"ROM: az a tárhely ahova a felhasználó rakja a cuccait, ahol a programok vannak stb (ez írható és olvasható természetesen)."
Ha ez így van, akkor ezt a rövidítést hibásan használják. A Flash Memory lenne a helyes kifejezés.
2011. jún. 17. 13:57
7/11 anonim válasza:
ROM olvasható, RAM írható és olvasható memória. Amikor a géped kikapcsolod ezeknek a memóriájában eltárolódott adatok is törlődnek.
2011. jún. 17. 20:02
8/11 A kérdező kommentje:
Bocsi, rossz helyre írtam ki:)
Én a telefonoknál gondoltam a különbségre.
De azért kösz P.O.C. ezt nem is tudtam.
Panda Péter neked pedig tényleg köszi.
2011. jún. 18. 20:10
9/11 Panda Péter válasza:
POC: igen, helytelenül használják, de már beivódott a köztudatba. először mikor hallottam engem is megkavart :D
2011. jún. 18. 20:39
10/11 anonim válasza:
Na akkor az én részemről is egy kérdés ide.
Mi akkor a különbség a ROM meg a merevlemez között?
Mert az rendben hogy a RAM meg ROM között mi a különbség értem, tudom, informatikusnak készülök, viszont ahogy itt van elmagyarázva, hogy ott tárolják a fájlokat és oprendszert meg mindent ami kikapcsolás után bennemarad, a merevlemezen is tároljuk az oprendszert meg a fájlokat.
Szóval ezt valahogy én nem értettem, várom válaszaikat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!