Erős gép, de nem játékra?
Sziasztok!
Gondolkozom egy asztali gép vásárlásán, most egy 2 éves laptopom van.
Nem szeretnék játszani rajta egyáltalán, van egy XBOX-om erre a célra.
Ettől függetlenül szeretném ha gyors és azért erős lenne.
Párszor már elkezdtem összeállítgatni konfigokat, de mindig többre jöttem ki, mint amennyit néhányan egy gamer konfigra szánnak...
Amit mindenképpen szeretnék hozzá:
1 TB, 7200as Winchester, lehetőleg Samsung.
4 giga ram, lehetőleg gyorsabb fajta.
Szerintem egy normálisabb 2 magos processzor elég lenne, nemhiszem, hogy 4 vagy több magot kicsit is kihasználnék.
Valami alap videókártya, hogy 1080p-s videók faszán menjenek, mint írtam játék nem opció.
Hangkártyából valami alap, gondolom még a Creative a menő.
Természetesen valami ház és táp.
Egyébként egy Samsung Full HD monitorom van, egeret, billentyűzetet most ne számoljunk.
Maximum 100 ezer forintot költenék rá, persze ha olcsóbban tudtok valamit összedobni az sosem baj. :)
Előre is köszönök minden segítséget!
Már 80 ból is lehet belépő gamert csinàlni....ugyh ez is sok....
Vegyél egy 4 magos phenomot ...
Egy pro3-as deszkàt.és 4 giga ramot..vgabòl lehet helég lenne egy integràlt ha olyan alaplapot vàlasztassz....vagy adhatok egy pentium 4est ....nem tudom mire kell de filmezésre meg böngészésre bőven elég..XD
sandy bridge 2100 procit javasolnék, abban van beépített videókártya, amit h61/h67/z68 chipsettel tudsz kihasználni. ha kevésnek érzed, vegyél mellé egy olcsóbb hd6000-es radeont, filmezésre tökéletes.
ram sebesség átlagfelhasználói szempontból tök mindegy, jó lesz a legolcsóbb 1333-as ddr3 is. abból még 8gigát is elég olcsón kapsz.
ajánlom hogy a vinyó mellé szerezz be egy ssd-t, és azon fusson a rendszer, nagyon durván megggyorsítja az egész gépet, ezt a gyorsaságot nem lehet egy erős procival sem kiváltani.
tápból 400-500W körüli FSP-t vagy chieftecet ajánlok.
házból ami tetszik.
Ahogy az előttem lévő mondta, egy Sandy Bridge-es procinak a grafikus vezérlője már elég az 1080p videók lejátszásához. Szerintem 2 felé érdemes tekintened:
1. Egy AM3-as konfig, Athlon II X2 procival, és ehhez egy 10 ezres videokártyát is választasz, 4 giga rammal és és 1 terrás vinyóval kijönne olyan 60-70 ezerből
2. Sandy Bridge-es konfig, de mivel nem kell neked a gép játékra, egy Pentium g840 bőven megteszi, ez a proci csak 18 ezer nagyjából. Ehhez a konfighoz nem kell külön videokártya, szóval árban az előzőhöz hasonlóan jön ki.
Köszönöm, alakul a dolog!
SSD-ből milyet, mekkorát érdemes?
rendszernek (tehát win, és a legfontosabb programok) 40-64 gigásat érdemes, nem kell nagyobb. márkából szinte mindegy, a vezérlő a lényeg, bár manapság a jobb boltokban már csak modern vezérlőjűt kapni. corsair, kingston, a-data, ocz, patriot, crucial ezek jók. a lényeg, hogy tudja a TRIM-et (ezt általában fel szokták tüntetni).
és mielőtt belevágnál érdemes elolvasni ezt a két cikket:
nem kell megijedni, egy óra alatt töviről hegyire át lehet futni őket és megtudni mindent, amit az ssd-ről tudni érdemes, használni pedig nagyon megéri.
Én akkor még egy fontos dolgot elmondok az SSD-ről:
Virtuális memóriának ha lehet, ne használd. 4 giga rammal általában már nincs is rá szükség, de ha nagy a memória használatod, inkább vegyél több ramot, inkább legyen 8 Gb, a virtuális memóriát meg vagy kapcsold ki, vagy egy vinyóra tegyed. Ugyanis az SSD élettartama rövidebb, mint a vinyóé, pontosabban az újraírások száma korlátozott, persze simán ki fog bírni így is 5 évet legalább, de ha swapelsz rajta, akkor már kisebb eséllyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!