Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol lehet a szűk keresztmetszet?

Captain Frájer kérdése:

Hol lehet a szűk keresztmetszet?

Figyelt kérdés

Halisztok! Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi konfiguráció mi miatt produkálhat egyes játékoknál a várhatónál jóval alacsonyabb framerate számot? A vidikarinak elviekben a FullHD-s vidikarik belépőjének kellene lennie, a proci pedig sebességben a core i7-920 alatt van picivel, szóval nem értem, hogy 1280x1024-es felbontásban egyes játékoknál miért van az, hogy alig éri el a 24-30 átlagos FPS-t? Pl indokolatlannak tartom a Hydrophobia, a Fable 3 és a Dirt 3 24 ÁTLAG fps értékét max beállítások mellett, holott elviekben FullHD felbontás mellett is vígan 30 FPS fölött kéne szaladgálniuk. Driverből a legújabb van fent, s minden játék a legfrissebb verziószámra van patchelve.

És jöjjön a kérdéses konfig:

Alaplap: ASRock p67 extreme4 B3

Proci: Intel Core i5-2300

Ram: KINGSTON HyperX 4096Mb (2x2Gb) DDR3 1600Mhz Grey Kit

Videokari: Gigabyte Nvidia GTX 460 oc 1gb GDDR5 (GIGABYTE GV-N460OC-1GI)

Merevlemez: Samsung HD160JJ (160Gb)+Samsung HD501LJ (500.1Gb)

Monitor: Samsung SnycMaster 720N (1280x1024 75Hz)

2011. jún. 4. 12:26
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Jó, ezek a te tapasztalataid és véleményed :) Én nekem egész más megítéléseim vannak, ugyanis LGA-1156/1366/1155/AM3/AM3-os lapokra már összeszedte magát a gyártó. Kihozatali arányban ha jól tudom, akkor leelőzte az ASUS-t és valamennyivel kevesebb lapot is küldtek vissza. A Gigát ugyan még nem érte el minőségben, de az egykori anyavállalat árnyékából már kinőtt. A lapommal nemhiszem, h probléma lenne, mert már átvittem kipróbálásra egy haveromhoz(GTX 470 sli és i5-2500K(4.2Ghz alapfeszen és stabil) proci társaságában) és csak egyetlen kivetni valóm volt a dologban, h a hűtőborda kevésbé hatékony, mint az említett haver MSI GD65-ös lapján. Eddig 7 rendszert raktam ASRockra az árazása miatt(2 LGA-1366, 3 LGA-1155(egyik az enyém), 1 LGA-1156 és 1 AM3), mindmáig kifogástalanul működnek.

Ezek pedig csupán az én tapasztalataim :) Régebbi lapokkal nem volt alkalmam dolgozni, de elhiszem, h ott ramaty dolgokat csinálhattak.

2011. jún. 4. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!