Hol lehet a szűk keresztmetszet?
Halisztok! Az lenne a kérdésem, hogy az alábbi konfiguráció mi miatt produkálhat egyes játékoknál a várhatónál jóval alacsonyabb framerate számot? A vidikarinak elviekben a FullHD-s vidikarik belépőjének kellene lennie, a proci pedig sebességben a core i7-920 alatt van picivel, szóval nem értem, hogy 1280x1024-es felbontásban egyes játékoknál miért van az, hogy alig éri el a 24-30 átlagos FPS-t? Pl indokolatlannak tartom a Hydrophobia, a Fable 3 és a Dirt 3 24 ÁTLAG fps értékét max beállítások mellett, holott elviekben FullHD felbontás mellett is vígan 30 FPS fölött kéne szaladgálniuk. Driverből a legújabb van fent, s minden játék a legfrissebb verziószámra van patchelve.
És jöjjön a kérdéses konfig:
Alaplap: ASRock p67 extreme4 B3
Proci: Intel Core i5-2300
Ram: KINGSTON HyperX 4096Mb (2x2Gb) DDR3 1600Mhz Grey Kit
Videokari: Gigabyte Nvidia GTX 460 oc 1gb GDDR5 (GIGABYTE GV-N460OC-1GI)
Merevlemez: Samsung HD160JJ (160Gb)+Samsung HD501LJ (500.1Gb)
Monitor: Samsung SnycMaster 720N (1280x1024 75Hz)
Elviekben ez nem szűk keresztmetszeti probléma...máshol van az a kutya elásva. Driver beállításokat tedd defaultra, frissíts olyanokat is, mint dotnetfx, vcredist, directx...hátha
Tudom, hogy a Win7 DX11, de azért nem szokott ártani, ha feltolod ezt, sőt:
ha már dx, akkor ne 2008-as frissítés legyen...
nem tudom elolvastátok-e minden szavát annak, aminek írtam, ugyanis ott van az a szó, hogy idejétmúlt. a régi asrock lapok tényleg trágyák voltak, de a mostaniak minőségben egy kalapban említhetőek az asussal vagy a gigabyte-tal.
egyébként nem, nem asrockom van, csak nem szeretem, ha leszarozzák, mert öt éve még az volt, most viszont már nem az.
Elsősorban VIA chipsetesek voltak, de például MSI alaplapokkal is volt dolgom szintén VIA chipsettel, és azokkal semmi baj nem volt.
Például azt tudnám említeni, hogy nehezen boldogultak a beléjük helyezett memóriákkal. Nehezen ismerte fel, nem jól olvasta az SPD-t, stb.
Maga a lap minősége, elsősorban a slotok anyaga is kifogásolható volt, az érintkezők (pl. DDR2 aljzatban) pedig valahogy nem szerettek érintkezni.
A BIOS-t már nem is említem, hogy sok csiricsáré mellett nem sok beállítási lehetőség volt benne.
Ha kivétel volt, akkor furcsának találom, hogy az interneten az emberek 99%-a csak rosszat mond a márkáról. Eddig jót még csak és kizárólag magyaroktól és csak ezen az oldalon hallottam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!