Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 3 monitoros rendszerhez VGA?!

3 monitoros rendszerhez VGA?!

Figyelt kérdés
3 monitoros rendszerhez, milyen videokártyát ajánlotok, AMD-ből és esetleg ha van ilyen Nvidiából abból is ami támogatja ezt akkor irjatok egyet abból is, az ára egyenlőre nem lényeges, csak támogassa ezt a fajta rendszert. és milyen kiegészitő hardverek megléte szükséges még a 3 monitoros rendszer üzemeltetéséhez?
2011. jún. 2. 17:28
1 2
 1/18 Panda Péter ***** válasza:
AMD eyefinity. ha a monitorokat natív felbontásukban akarod hajtani, akkor érdemes hozzá két csúcskategóriás vga-t befogni. meg persze egy bivalyerős proci, ami kihajtja ezeket a vga-kat. és táp, ami eteti az egész rendszert.
2011. jún. 2. 17:34
 2/18 A kérdező kommentje:
Jelen pillanatban, egy 4 magos phenomom van 2200mhz-es de lehet teljes komplett gép csere lesz majd ehhez a rendszerhez, mert a tápom viszont harmat gyenge, esetleg ha eltudnád egy picit magyarázni mit jelent a nativ felbontás, megköszönném!
2011. jún. 2. 17:41
 3/18 Panda Péter ***** válasza:
minden monitornak van egy natív felbontása, attól függően, hogy fizikailag hány pixeles az adott panel (gondolom Full HD-s monitorokban gondolkozol). viszont az LCD monitorok sajátja, hogyha a felhasználó nem a natív felbontásban használja a monitort, akkor kisebb nagyobb mértékben homályosodni fog a kép (ennek a mértéke az adott monitor típusától függ). és ugye itt jön a csavar, mert minnél nagyobb a monitor, annál nagyobb a natív felbontása, és minél nagyobb felbontásban akarsz játszani, annál erősebb hardver kell, hogy kihajtsd. ez az erőforrás-igény meg több monitornál ugye többszörösen jelentkezik. biztos kell neked az a 3 monitor? nem elég egy? vagy egy nagytv? ahhoz, hogy 3 full hd monitort rendesen meghajts, többszázezres gép kell.
2011. jún. 2. 17:53
 4/18 anonim ***** válasza:

Egy erős videó kártya kell, amin több digitális csati is van, például ez:

[link]

Jelenleg én is ezt használom egy 32"-os Full HD LCD tévén +a 26" monitoromra van kikötve és simán viszi (egyszerre)

Felesleges több száz ezret költeni...

2011. jún. 2. 18:01
 5/18 A kérdező kommentje:
hát igen sejtettem hogy nem olcsó mulatság, nem tudom mennyire vagy otthon az AMD-kben, de akkor ezekszerint pl.: egy HD6790 egymagában nem képes kezelni ezt a 3 monitoros techinkát ? Az eyefinityt támogatja azt látom, már csak az érdekelne egyedül képes-e rá vagy esetleg 2 kéne belőle vagy... alapból erősebb vga kell neki ennél ?!
2011. jún. 2. 18:03
 6/18 A kérdező kommentje:
jó kis kártya az is látom megvan a hűtése rendesen
2011. jún. 2. 18:06
 7/18 anonim ***** válasza:
Ha nem Full HD-ban akarsz játszani a 3 monitoron egyszerre, akkor jó a HD6790 is simán.
2011. jún. 2. 18:08
 8/18 A kérdező kommentje:
nem feltétlen ragaszkodom a 6790hez, csak kiváncsi voltam rá képes meghajtani a 3 monitort, de jo lenne FullHD-ba tehát akkor ezekszerint vmi erősebbre lesz szükségem.
2011. jún. 2. 18:10
 9/18 Panda Péter ***** válasza:

ha nem natívban használja az ember, akkor totttál felesleges a 3 monitor meg az eyefinity.

kedves kérdező, ne érts félre, nem bántásból mondom, de ha ilyen 6790 árkategóriában gondolkozol, akkor felejtsd el a 3 monitort. vegyél EGY szép nagy monitort, vagy tv-t, és ahhoz nem kell böszme nagy gép, hogy ténylegesen kihajtsd, ráadásul a beállításokkal sem kell szórakozni, csak felnyomni maxra.

2011. jún. 2. 18:11
 10/18 A kérdező kommentje:
mondtam az ár nem lényeges, spontán azt a kártyát néztem éppen, amúgy ezekre a kártyákra hogyan oldják meg a 3 monitor csatlakoztatását ? vmiféle átalakító segitségével ?
2011. jún. 2. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!