Nem működnek együtt a ramok?
ASUS P5PL2 alaplapban eddig 2x512mb ramot használtam, (sajnos a márkát nem tudom, használtan vettem a gépet, és nem nagyon van ráírva a modulra sem, ugyanolyan a kettő modul).
A minap vettem egy 1GB-os Kingmax modult, beszereltem, de nem működik, nem bootolt a gép.
Cserélgettem a 3 modult, eljutottam addig, hogy a bios kiírta, hogy 2048mb ram, de innen vagy nem ment tovább, vagy ha mégis, akkor a Windows 7 betöltés előtt (csökkentett mód előtt szintén) dobott egy kékhalált.
Mi lehetne a megoldás erre a problémára?
Nekem volt fél éve egy ASUS lapom, nagyon számított neki a memóri modulok sorrendje. Főleg ha nem egy méretűeket raktam bele.Próbáld úgy berakni, hogy a két egy színű portba rakod az 512-eseket.És az egyik eltérő színbe pedig az 1 GB-osat.
Előfordul az is, hogy nem türik meg egymást a modulok, pl egyik két oldalas másik egy oldalas, más az órajele, az időzítései. És ezért nem működik megfelelően.
Ha nem akar betölteni a windows, akkor lehet, hogy valamelyik modul nem bírja azt a frekvenciát vagy időzítést amit az alaplap beállít. Az időzítésket megdtudod nézni valamint a tipuát is, úgy hogy egy berakod pl a 2 db 512-est, indítasz egy Everest-et(v. AIDA, ugynaz) és az alaplap-SPD alatt fogod látni.
Ha kékhalálozik akkor érdemes lentebb venni néhány időzítést olyan szintre amelyiket a leggagyibb memória is elbír.Mennél magasabb az időzítés annál lassabb az elérés...
Minden sorrendet próbáltam már.
Az két régebbi nem tudom hány MHz-es, PC4200 van rájuk írva, semmi más, az új Kingmax 800MHz-es.
Igen ám, de a PC4200 az 533 Mhz-es, a 800-as pedig PC6400.
Akkor mikor bent van a 800Mhz-es és az 533-as is, ha véletlen 800-ra van állítva a BIOS, akkor nem csoda, hogy kékhalál mert a régebbi 533-as modul nem bírja.Meg kéne nézni, hogy amikor elindul mennyire van állítva a BIOS-ba a ram órajele.
Igazad van valószínű a kérdező nem állította manual-ra a beállításokat... Csak magamból indultam ki :D Én már szivattam meg így magamat még régebben, hogy egy ABIT NF7-be használtam 256 MB DDR ramot, kiteszteltem, hogy mi az az időzítés amit bír(referencia értékek alá menve)és aztán úgy hagytam, később havertól szereztem egy másik 256 os ram-ot, ami másmilyen volt nem bírta ezt az időzítést.Beraktam és persze hogy kékhalálozott... Aztán lazítottam az időzítéseken és már ment is.
On:
Akkor valószinü nem szeretik egymást. Ha 1 DB 1GB-os van bent és egy 512-es más más szinű foglalatban akkor mit csinál? Úgy se indul el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!