Memóriát akarok venni. Melyik a jobb megoldás?
Ha egy 4GB-at rakok a gépbe,vagy ha 2x2GB dual channelbe megy.Mi a különbség köztük?
Tudtok valami jó megoldást?
Mit érdemes venni? Milyen márkát?
a memóriaválasztás nem egyszerű dolog:
először megnézed, hogy milyen alaplapod van, ha nem tudod telepíted például az Everest nevű programot
az interneten megkeresed az alaplap tulajdonságait:
meg kell állapítani, hogy milyen foglalatú az alaplapod: DDR1, DDR2, DDR3 másmilyet nem is lehet beletenni
hány memóriafoglalat van benne(bár ezt meg is tudod nézni)
a memória maximális mérete(ennél többet nem fog felismerni)
most egy egyszerű matematikai műveletet kell végezni: a maximális méretet elosztjuk a memóriahelyek számával
pl 12GB a maximális memóriaméret és 4 foglalatunk van akkor egy memóriafoglalatba maximálisan 3 GB-os memóriamodul tehető
ezután lehet gondolkozni a bővítésen: ha DDR1-es memóriád van akkor én nem ajánlom a bővítést: egyrész kétszer annyiba kerül, mint a többi másrészt az a gép már igen öreg
a dual chanelt az alaplapnak is tudnia kell
lindmayer
Köszi a választ!Még nem döntöttem el hogy Intel,vagy AMD gép lesz.
Két alaplap között gondolkodom,ha intel procit (core i5 2500K) veszek akkor
ASUS P8H67-REV lesz. Ha AMD (Phenom IIx4 975 BE),akkor vagy ASUS M5A78L,vagy Gigabyte GA-870A-USB3-AT szeretném.
Ezekhez kellene segítség! Milyet érdemes bele tenni?
ha játszani szeretnél inkább én az intelest venném, mert a procit a játékok jobban ki tudják használni.
de ha inkább videószerkesztésre meg egyéb számításigényű programot használsz akkor az amd-s a jobb választás
Csakis saját tapasztalat, de a mai procikhoz annyira nem értek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!