Laptop hűtés házilag? Mi a jobb megoldás?
Készítettem egy laptophűtőt az itthon fellelhető eszközökből. Egy megfelelő méretű plexi a keret,vagyis maga a hűtő tartója. 1db 12cm-es és 1db 8 cm-es ventit szereltem fel rá úgy elhelyezve,hogy a készülék szellőző bordáit takarják. Kérdésem: hogyan érdemes/kell elhelyezni őket? Fújják a levegőt a laptop aljára,a hűtőbordák felé,vagy inkább szívják el a levegőt? Mi a véleményetek?
Köszönöm a válaszokat előre is!
visszatérve a lényeg az hogy minnél gyorsabban vezessük ki a hőt:)
pl ha ígyvannak a hűtőbordák akkor innen kell megfújni
figyelem rajzolok XD
_
I_I <-
_
I_I <-
_
I_I <-
tehát ez szemből nézve:D
Igen,tényleg lehet venni hűtős laptop párnákat,de amilyenek vannak picike ventikkel az mennyire lehet hatásos.
Tegnap ki is próbáltam...szerintem egész jól sikerült,mert 20fokkal alacsonyabbak a hőmérsékletek.
Köszönöm a válaszokat!
Én a netről Kínából rendeltem egy kis laptophűtő eszközt, 1200 ft volt, ingyen ki is hozták. Nagyon jól működik, régen mindig leállt a laptopom, de amióta ezt használom egyszer sem. A laptop alá kell tenni és van egy kis usb csatlakozója, azt bedugni a gépbe.
Ha van PayPall számlád, próbálj meg te is rendelni, ha nincs, akkor nézz körbe, itthon is biztos kapható, csak gondolom többe kerül pár ezressel.
Én azt próbáltam ki, hogy fogtam egy 40cm X 25cm jénaiüvegtálat és azt teleraktam jégakkupakkal. Körülbelül 3 nagy jégakku fért bele. Van egy kis laptop hűtőm amin 3 kis ventilátor van. A jénaitál kétoldali peremén tökéletesen ráfeküdt a laptophűtőm 4 lába, így a ventilátor nem ért hozzá a jégakkukhoz, sőt nem is csúszkált a hűtő. Erre ráraktam a laptopot és biztonságosan megmaradt nem akart lecsúszni vagy beleesni a tálba. (ezek olyan jégakkupakkok amik műanyag "házasak" így ha elolvad a víz nem folyik ki belőle)
Nekem nagyon jól bevált, egyedül csak a pára lecsapódással vannak kételyeim. 52 fokos vinyót 38-ra vitte le, GPU-t 80fokról 65-re, persze minden ezt játék alatt.
Mi a véleményetek erről a módszerről?
Képeket is mutathatok ha valakit érdekel.
igaz későn írok, de én így használom a laptopom:
Alaplaphoz hozzáférsz, ez esetben integrált dolgokról beszélünk, ráragasztasz azokra hűtőbordákat... :D bordákat netről, olcsón tudsz venni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!