Miért lát jóval kevesebb RAM-ot a gépem?
A helyzet a következő: vettem egy gigabyte combo alaplapot, amibe ddr2, és ddr3-as memóriát is tudok rakni (ez lenne az: [link]
Ha belerakok csak ddr3as memóriát (ami 2x2GB) akkor megy rendesen a 4giga, ha csak 2x1GB-os ddr2-es memóriát rakok be, akkor is minden rendben, 2gigát mutat. DE, ha belerakom a ddr2-es, és ddr3-as memóriát is, akkor a windows szerint 510MB(!!) van a gépben, és úgy is viselkedik, tehát baromi lassú.
Hogy működik ez? Miért nem tehetem be az összes memóriát, úgy hogy azt 6GB-nak érezze? És hogy jött ki ez az 510MB RAM? Windows 7-em van, 64-bit-el.
Sztem így rakd bele: két EGYFORMÁT a kék színű foglalatba, másik kettőt a fehérbe.
Ha eredetileg így raktad, akkor nincs ötletem... 64bitesnek fel kéne ismernie a 6-ot
"(Note: Mixed mode, populating DDR2 and DDR3 memory modules simulta- neously is not supported. Go to GIGABYTE's website for the latest supported memory speeds and memory modules.)"
Ez irja a hivatalos lap. Magyarul, egyszerre a ketto nem megy.
"De mivel létezik, amint látjátok, ezért gondoltam hogy esetleg azért van ilyen, mert képes szinkronban működni a kettő."
Jobb lenne, ha inkább nem gondolkoznál, mert mint a mellékelt ábra mutatja nem nagyon megy... Egyébként nem tudom tisztában vagy-e vele, de az alaplapokhoz szoktak adni ilyen kis könyvecskét amibe le van írva, azt kéne elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!