Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik proci a jobb?

Melyik proci a jobb?

Figyelt kérdés

CPU Athlon II 3.0 GHz, L2 512Kb x 4 + L1 128kb x 4, socket AM3

vagy

Intel CPU Core i5 2300, 2.8GHz, 6Mb L3, S.1155, Quad Core

És miért?

2011. máj. 27. 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Intel!

nem tudom h az Athon X2 v X4 de tök mind1 mert az Intel simán leveri mind2őt, mivel sokkal nagyobb a cache memóriája. meg persze sokkal újabb :D:D

2011. máj. 27. 11:28
 2/7 A kérdező kommentje:

Az ára meg a duplája...

kösz :)

2011. máj. 27. 11:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem a cache memória miatt veri...azt hiszik sokan, hogy csak az órajel meg maximum a cache határozza meg a teljesítményt és smafu? Az i5 (főleg az SB alapúak) sokkal újabb/modernebb/hatékonyabb felépítésű procik, jobb uatsításkészlettel, modernebb gyártástechnológiával (32nm). A Phenom II/Athlon II procik inkább a Core 2 procikkal veszik fel a versenyt.
2011. máj. 27. 12:42
 4/7 Panda Péter ***** válasza:

igen, először nem is értettem, hogy hogy kerülnek egy kalap alá. nem egy súlycsoport.

BTW az intelre azt mondanám, hogy jobban megéri, mert kétszeres áron szerintem több, mint kétszeres teljesítményt ad le. hogy melyik platform a jobb választás a jövőre nézve, az jó kérdés, majd ha kijön a bulldozer megtudjuk.

2011. máj. 27. 12:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Most mindenki ezzel a Bulldozerrel van, hogy 8magos lesz meg stb... manapság csoda ha valami 4magot kihasznál teljesen. Meg tegyük fel modernebb gyártási technológiával készül, akkor viszont drágább is lesz, ráadásul 8 mag nem keveset fogyaszt.
2011. máj. 27. 15:58
 6/7 Panda Péter ***** válasza:

látszik nem igazán érted, mit is takar a modernebb gyártástechnológia.

nagy vonalakban: modernebb -> kisebb gyártási csíkszélesség

kisebb csíkszélesség: olcsóbb előállítás, kisebb fogyasztás/melegedés

olcsóbb előállítás: olcsóbb ár

egyébként meg én egy szóval nem mondtam, hogy vegyen bulldozert, csak megemlítettem, hogy ha az kijön, a teljesítménye alapján jobb képet lehet majd kapni arról, hogy hosszútávon melyik platformba érdemes befektetni.

2011. máj. 27. 16:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Másrészt ha valaki most AMD gépbe fektet igenis érdemes AM3+ lapot venni, hiszen belemegy a következő generációs Bulldozer, ami 32nm csíkszélességen gyártódik, az utasításkészlete kibővül a mai igényeknek megfelelően, hatékonyabb energiagazdálkodással fog bírni és hatásosabb Turbo-Core-t alkalmaznak. Az meg, hogy 8 szálon tud majd dolgozni (nem 100% 8 magos lesz, de mondhatni, hogy majdnem teljesértékű 8 magos proci lesz a 4 modulos Bulldozer, de lesz 2 és 3 modulos példány is). A legerősebb Bullnak sem lesz nagyobb a TDP-je 125W-nál, szóval ezzel sem lesz nagyobb gond, mint a mai procikkal.

Várhatóan a legerősebb új AMD proci az i7 2600 procivel lesz nagyjából pariban, ami 4 mag/8 szálon tud dolgozni és igen nagy erő lakozik benne. A pontos részleteket majd meglátjuk, de mindenképpen előny, ha valaki egy ilyet később be tud pattintani a PhenomII vagy AthlonII helyére fejlesztés gyanánt! Ennyi.

2011. máj. 28. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!