Hogy kell ventilátort rárakni egy videokártyára?
Figyelt kérdés
Most vettem egy ventit, de még nem csináltam ilyet, ezért kéne egy kis segítség..ha lehet akkor valami magyar leírás kéne mert a dobozban nincs magyarul leírva, hogy hogy kell ezt megcsinálni..
a masina márkáját nem tudom megadni, de itt egy kép a cuccokról, amik a dobozban voltak.
2011. máj. 23. 16:19
1/10 A kérdező kommentje:
meg valami útmutatót, ahol le van rajzolva sok minden. ha lehet...
2011. máj. 23. 16:55
2/10 A kérdező kommentje:
addig megvan, hogy rárakom a ventit, de a kis kék lemezkékkel mit kell csinálni?
2011. máj. 23. 16:57
3/10 anonim válasza:
Azok a hûtôbordák, azt kell közvetlen a videókártyára rakni lapjával a fekete kockára, az a memória, az melegszik. A hûtôborda és a videókártya közé kevés anyagot kell nyomni (vékony réteg kell, azért van az innyekciós tubus, abban van az anyag). Ha ez megvan, ráteszed a ventillátort, lefogatod azokkal a fémszalagokkal, bedugod a ventillátor kábelét és kész! Amúgy az anyaggal a tubusban tényleg nagyon vigyázz, nagyon kevés kell, az adja át a videókártya melegét a kék lemezeknek, amit a ventillátor hût. Ne parázz, csak járjon a kezed, minden összefog passzolni mint a LEGO!
4/10 A kérdező kommentje:
időközben már megcsináltam, de a kis hűtőbordákat nem tudtam hova tenni..köszi!! majd ha megunom magam akkor felteszem:P
Ugye a hűtőbordák alá nem kell paszta.
2011. máj. 26. 21:11
5/10 anonim válasza:
Nehogy kihagyd, mert fontos! Paszta nélkül gyengébb a hôvezetés és akkor hamar felmelegszik az egész és szaggatni fognak a játékok, meg ha túlmelegszik kiéghet.
6/10 A kérdező kommentje:
a venti alá tettem pasztát..a kis lemezkék alá is kell rakni? de nem értem a hasznát a lemeznek..ha felmelegszik akkor nemfog ellene tenni semmit sem az a lemezke, vagy de?
elmagyarázod a hasznát a kis lemezkéknek??
2011. máj. 27. 14:27
7/10 anonim válasza:
A lemezkék és a videokártya közé kell nyomni, nem a venti és a lemezkék közé. A hûtôborda azért van, hogy elvegye a meleget a videókártyától, alumíniumból van, ami nagyon jól vezeti a hôt, a pasztát a hûtôborda aljára, a lapos részére kell nyomni azután pasztával lefelé a videókártya fekete lapocskájára. A videókártya a pasztán keresztül tudja leadni a meleget a hûtôbordának, amit a venti hût. Mivel a hûtôbordán ottvannak azok a tüskeszerû dolgok, a közöttük mozgó levegô, amit a venti fúj, hamar lehûtik az egészet, és meggátolják, hogy a videókártya felmelegedjen. Ha a hûtés dolgozik, brutáljó géped lesz!
8/10 anonim válasza:
Amúgy hozzáteszem, nem kell az összes lemezkét feltenni, csak annyit, amennyi a venti alá fér, vagyis hármat-négyet, vagy amennyi fekete lapocska van a ventillátoron.
9/10 anonim válasza:
Bocs, elírtam az utolsó kommentet: annyi hûtôbordát kell feltenni, amennyi fekete lapocska van a videókártyán!
10/10 A kérdező kommentje:
már közben megcsináltam, úgy ahogy mondtad(a kis fekete lapokra tettem pasztával) köszi mindenkinek!!
2011. máj. 30. 08:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!