Melyiket válasszam (számítógép bővítés)?
Szóval asztali gépemet netezésre meg munkára használom, játszani nem nagyon játszok vele, ha igen, akkor is régi játékokkal. A gép röviden:
P4 2,8 Ghz, 512 Mb ram, Geforce MX440
Mint látható, iszonyat kevés a ram. Viszont bővíteni nem tudom, próbáltam nagyon sokféle modullal, egyiket sem eszi meg az alaplap, igazából 266 Mhz-es ddr1-et támogat elvileg 1 Gb-ig, ugyanakkor utánaolvastam, hogy ezen az alaplapon aki a legnagyobb ramot tudta működésbe hozni, az egy 512-es kétoldalas ramot keltett benne életre, így maximálisan 2*512-t lehet beletenni, de ez is méregdrága megoldás lenne, hiszen a ddr1-esek nem olcsók.
Szóval a megoldás kézenfekvő, új alaplapot venni(vinyót nem nőttem ki, táp, ház is jó). Az alábbi lehetőségeket néztem:
1. ASRock P4I945GC (socket 478-as, tehát proci maradna) + 2 Gb ddr2 ram, ez így együtt 17941 Ft
2. ASRock 2CORE1066-2.13G alaplap, ehhez egy e2140-es proci jár, amit garantáltan 2133 Mhz-re lehet húzni +2 Gb ddr2 ram. Ez így 22598 Ft lenne
3. ASRock G31M-VS2 alaplap + Celeron E3400(2 magos, 2,6 Ghz) + 2 Gb ddr2 ram. Ez 23851
4. ASRock N68-S3 UCC alaplap + AMD Athlon II X2 255 + 3 Gb ddr3 ram, így 27509 Ft lenne
A kérdéseim a következők:
Hétköznapi használat esetén, tehát játékok nem, mennyiben látszik meg, hogy csak 1 magos a procim? Tehát az 1. lehetőség vállalható?
Aztán a Celeron e3400 mennyivel jobb a Pentium e2140-nél, figyelembe véve azt, hogy utóbbinál 1333 Mhz-es FSB-n menne? És végül habár az utolsó a legerősebb lehetőség, mennyire érezném meg a különbséget a 2 magos celeron és az Athlon között?
Az ne válaszoljon, aki szerint az Asrock hulladék, én 8 éve használok ilyen alaplapot, és sose volt vele gondom.
Tényleg, hogy is van ezzel a táp csatlakozó dologgal? 20 pinessel megy az összes felsorolt alaplap, akkor most ezt hogy?
Egyébként az 1. helyett egy olcsóbb megoldás is felmerült. Az s478-as helyett ez az alaplap:
A kérdés, hogy egy Celeron 420-as jobb, vagy egy Pentium 4 2,8 Mhz-es Northwood magos proci?
A P4 mindig is erősebb volt, mint a Celeron
A Celeron irodai munkára való csak
P.O.C:
Én nem is azt párosítottam össze, hanem azt kérdeztem, melyik erősebb, a Celeron d420 vagy az Intel Pentium 4 Northwood 2,8 Ghz? Ez a kettő is más architektúra, a kettő között kisebb az időbeli különbség mint P4 Northwood és e3400 között, ezért kérdem, hogy a d420 újabb architektúra, a P4 meg magasabb órajelű, melyik az erősebb? Az e3400-at azért írtam példának, hogy milyen ostobaság azt mondani, hogy a Pentium mindig jobb mint a Celeron, mert ez nem igaz, ez csak egy architektúrán belül igaz, ha sokkal későbbi generációs Celeront hasonlítunk egy régebbi Pentiummal, akkor lehet a Celeron erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!