Mi az oka, hogy egyes laptopokat operációs rendszer nélkül árulják? Vannak rossz tapasztalataitok az operációs rendszer nélkül vásárolt laptopokkal kapcsolatban?
Alapvetően nem az a hátrány, hogy operációs rendszer nélkül adják, hisz így olcsóbb. És majd te eldöntöd mit akarsz rá feltelepíteni.
(Amúgy meg fognak rá telepíteni egy demo VISTÁT - tapasztalat)
AMI GOND, viszont, hogy mostanság a mai laptopokhoz nem adnak drivereket. És ezt nagyon nehéz beszerezni, jó esetben a gyártó honlapjáról... de ez se biztos. Én pl. XP-t akartam, de egyszerűen csak Vistához volt driver a laptop típusához.
Szóval én a helyedben a driverekről érdeklődnék, hogy adnak e hozzá , vagy honnan fogod eléri.
Egyszerűen csak annyi, 1) Így kedvezőbb árat tudnak feltüntetni az árcédulán.
2) Nagyon sokan vannak akik nem azzal az előtelepített oprendszerrel akarják használni a gépet, amelyikkel forgalmazzák .(lásd, W.Wista, 85% a vásárlóknak, XP-t telepít helyette)
3) Az hogy működöképes-e maga a gép, majdnem mellékes, mert ha problémád van magával a géppel, 72 órán belül a vásárlás helyén, orvosolják (akár, cserét is kérhetsz!)
Nem csak notebookokat. mi pl. a pc-t vettük op.rendszer nélkül.. kaptunk hozzá egy linux dvd-t. XD
Ezután gyári xp-t akartunk rá tenni felisment csakhogy olyan ratyi integrált hangkártya volt benne hogy bődület nem ismerte fel a saját driver-ét. ezután mijött visszavittük a pasas feltett egy letöltött xp-t plusz 15000 ft kérem szépen ezt én is megoldottam volna.. XD egyszó mint száz azóta is inkább én teszem össze a gépem darabról darabra mert nem kell Euronincses retek.. :D
Szia!
szerintem mert akkor te eldöntheted,hogy mit akarsz rátenni,meghát ez nekik plusz bevétel is,mert egyes helyeken ők is tesznek rá neked oprendszert.én nemrég kaptam egy asus-t üresen,mert nekem vista nem kellett,ott az üzletben raktak rá nekem egy xp-t,persze plusz pénzért
drivert meg nem értem,mindenképpen kapsz a laptophoz,az hozzá jár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!