Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Q8400 vagy E8400? (miért túl...

Q8400 vagy E8400? (miért túl rövid ez a kérdés? ) ) ) ) ) ) )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Procit szeretnék cserélni az asztalimban...

a dilemma a két mag vs. négy mag kérdésben leledzik.

Elsősorban játékra használnám a gépet,

illetve renderelésre alkalom attán.

árban többet nem nagyon szánnék rá, tehát a 40es árkategória feletti versenyzők kicsukva.. x)

I5-ben a lapom miatt nem gondolkozom.

vélemények?

2011. ápr. 30. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:
41%
Első körben megnézed, hogy támogat-e ennyire többszálúsított renderelést amit használsz. Aztán 100-szor leírod hogy "alkalom adtán".
2011. ápr. 30. 17:55
 2/8 A kérdező kommentje:

látom megtaláltad a lényeget a feltett kérdésben.

valóban elgépeltem, verd ki rá..

inkább tartsd magadban, ha nem tudsz hasznos választ írni.

2011-et ír a jobb alsóban..

a legtöbb program képes több szálon dolgozni!

2011. ápr. 30. 22:11
 3/8 anonim válasza:

Üdv. én a Q8400-at venném bele lehet hogy ez csak 2,66Ghz de viszont 4magos és 4Mb Cache az az magonként 1Mb Cache jut.

E8400 ugye 2magos 6Mb Cache az az 1magra 3Mb Cache jut viszont ha játszani akarsz vagy nagyobb programok akkor a Q8400-at ajánlom. (HA esetleg szervert szeretnél csinálni belőle akkor viszont a E8400-at ajánlanám. ) Remélem valamennyit tudtam segíteni.

2011. ápr. 30. 22:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal, hogy normálisan válaszoltam. Aztán te voltál aki helyesírási hibát vétett, és még neked áll feljebb.

"a legtöbb program képes több szálon dolgozni"

Ismételten hülye vagy sajnos, ugyanis marharitka a 4 szálat kihasználó program :-(. De ha jobban tudod akkor csináld.

2011. máj. 1. 15:42
 5/8 A kérdező kommentje:

nem mondtam, hogy jobban tudom..

én csak azt tudom, hogy vegas, blender, virtualdub, aftereffects tesztek során, vagy csak divix kódolásnál rommá veri a négy mag a kettőt.. én ezeket a "ritka" programokat használom.

játékok esetében viszont még nem beszélhetünk a 4 mag

kihasználtságáról...

ezért dobtam fel a kérdést, hogy gyakorlati tapasztalatok alapján hátha valaki tud véleményt mondani a tényleges különbségről!

erre beoltassz egy dété miatt..

neked van igazad, hülye vagyok,

hogy leálltam egy nyelvtantanárral fórumkaratézni!

pont

2011. máj. 1. 17:03
 6/8 anonim válasza:

én az Q8400 ezt ajánlanám nekem is volt most egy Q9400 van

volt e8400-am de az én észrevételeim alapján a Q8400 lazán veri az E8400.

2011. máj. 2. 15:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyre több játék van, ami kihasználja a 4magot, de ami viszont nem annál viszont erősebb az E8400 az órajel miatt. Gyári léghűtésen 4ghz-en megy a kicsike fok körül. Meg persze az sem mindegy hogy milyen videokártyád van mellé.

Renderelésre mindenképpen a Q8400 vagy Q6600. E8400 egy jó kártyával, húzva, vagy akár alapon mindent visz jelen pillanatban.

2012. jan. 15. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:
35-40 fok körül*
2012. jan. 15. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!