Miért indul újra a gépem csak úgy? Egyre gyakrabban csinálja.3 napja kezdte el, de sűrűsödik:S
köszi!
úgy hallottam videokártya túlhevülés miatt is lehet?
Újraindulást rengeteg minden okozhatja. Hibás táp, hibás alaplap, hibás, vagy rosszul túlhajtott cpu, hibás vga, hibás merevlemez, driver galiba, szoftveres galibák, vírusok...
Érdemes elsőnek megnézni egy programmal a részegységek 100%-os terhelés alatti hőmérsékletét. Gondolok itt konkrétan a cpu-ra, és a vga-ra. Legjobb ha ezeket a terheléses teszteket külön-külön végezzük el, mert így pl amikor a vga-t terheljük, és akkor indul újra, akkor kiderítettük hogy valószínűleg a vga-val van baj. Ha ezek rendben vannak, akkor következő lépés újratelepíteni a gépet. Ha a friss rendszer is újraindulgat, akkor a driver, szoftver, és vírus okozatokat kizárhatjuk, és koncentrálhatunk a hibás hardver megkeresésére. Ha van rá lehetőségünk, akkor elsőre próbáljuk egy másik tápegységet. Ez az ilyen jellegű hibák leggyakoribb okozója. Ha nincs rá lehetőség, vagy a hiba az új táppal nem szűnt meg akkor memória tesztet végezzünk el, és legalább 1-2 óráig hagyjuk futni. Utána merevlemez felületvizsgálat satöbbi..
Ha a friss rendszer nem indul újra több időn keresztül, akkor egyenként rakjuk fel az általunk használt drivereket, és programokat, és nézzük meg, hogy újból előjön e az újraindulás. Ha nem, akkor ezzel meg is oldottuk a problémát.
Még sokat tudnék írni erről, és sok mindent kiegészítenék, de egyelőre legyen elég ennyi. :D
Szia!
Nekem is volt ilyen gondom.Szerintem ne a rendszer legyen a 2. dolog,ha a cpu,vga átment a teszteken.Nekem a táppal volt bajom.Kölcsön kértem a haverom tápját s láss csodát,megjavúlt a gépem.ÉS nem kellett rendszert újra telepíteni.Azóta vettem egy új tápot s megszünt a problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!