Hogy tud elromlani az alaplap és processzor a órajel emeléstől?
mitől tud elromlani ha csak felhúzom az fsb-t pár száz MHz-vel
megsülni ugy se fog
Pár száz MHz-el??? Van fogalmad az mennyi? Lehetetlen..
Hogy megsül vagy se, arról nem engem, az alaplapot kell meggyőznöd.
Üdv!
Ne légy abban olyan biztos.
Mivel az alaplapi félvezető alkatrészek nagy része is olyan, ami a gyártási selejtből kerül ki. (PL. terveznek egy vezérlőt, amit elkezdenek gyártani. A várt paramétereket viszont csak X% tudja. Ez az elsőosztályú termék. A maradék x%-ból, Y%-k csak a tervezett paraméterek 80%-át tudja. Ez lesz a másodoszályú termék, stb). Ezért van egy gyártótól többféle ugyanolyan architektúrával felépített, de más paraméterű és tipusjelzésű alaplap és processzor.
Mivel a frekvencia növelés hatására arányosan növekszik a kapcsolások száma a félvezetőn belül. Ez azért gond mert egy tranzisztor akkor fűt nagyon, amikor a két végállapot között van. A kapcsolási gyorsaság növelhető a tápfeszültség csökkentésével, viszont így az áram is nőlni fog. Tehát minnél nagyobb az órajel, annál jobban fog fűteni minden processzor és vezérlő az alaplapon. Ezt a hőzerhelést nem minden félvezető eszköz tolerálja. Esetedben sajnos minden alkotó kevesebbet bírt.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
felkarom húzni a processzor órajelét mert nagon gyenge már de új csk sokkal késöbb tudok venni
igaz hogy 10% ot gond nélkül lehet húzni ?
és kell feszültséget állítani procinál vag ramnál ?
a processzor az amd athlon x2 3600+
alapalp msi k9n4-ultra-f
3 gb ram ddr2 és 800 mhz de ugy tudom 667 en megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!